День посадки дерев в Китаї

Це весняне свято вважається офіційним в Китаї і Тайвані. Його відзначають в день смерті Сунь Ятсена, який був видатним революціонером. Він виступав з ініціативою масових посадок дерев. Зараз в цьому беруть участь ще й керівники держави і партії. У 1981 році прийняли Резолюцію по проведенню цієї добровільної кампанії і вирішили проводити День посадки дерев. Згідно резолюції, кожен дієздатний громадянин, віком від 11 до 60 років, зобов'язаний не лише посадити, але і виростити 3-5 дерев на рік. Якщо не виходить це зробити з якоїсь причини, то потрібно виконати іншу роботу того ж обсягу – прополоти, посіяти, обрізати дерева і провести інші схожі роботи.

Населення Китаю підтримало ініціативу, хоча зараз не всі це роблять, але все одно величезний розмах. Кожен рік у цьому заході беруть участь приблизно 500 млн китайців. З моменту появи свята до 2008 року посадили 50 млрд саджанців.

Православні свята:

  • Великий канон Андрія Критського.
  • Преподобного Прокопія Декаполита, сповідника.
  • Триває Великий піст.

Прокіп Перезимний, Дорогорушитель

В цей день згадують преподобного Прокопія Декаполита — сповідника, який жив у 8 столітті. Зазвичай вже починалася весна, танув сніг, а значить зимових доріг для саней вже не було. А це було ненадійно. Тому, перед тим як виїжджати куди-небудь, дорогу слухали, прикладаючи вухо до землі. І слухали крапель, якщо багата – краще не їхати далеко. Зате можна йти в ліс на полювання на зайця. Вважалося, що якщо він перебіжить дорогу, то це невдала прикмета, а якщо собака, то біди не буде, але і успіху чекати не варто.
Ще дивилися за вербою. Якщо на її маківці починали розпускатися бруньки, то сіяти треба рано, а якщо бруньок немає, то найкращим буде другий посів.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Іменини в цей день

Макар, Михайло, Нісон, Петро, Прокіп, Сергій, Степан, Тимофій, Федір, Яків

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 12 березня