Кримський міст - справжня екологічна трагедія, наслідки якої вже відчули й самі росіяни. Безумовно, захоплювати українські території і зводити там свої споруди такого масштабу - це злочин. Однак він оборотний. Путіна виженуть або він помре, Крим повернеться, і незабаром світ забуде про те, що творило це агресивне створіння. А ось що робити з тим, що цей міст створив створив ефект дамби, і Азовське море вже почало замулюватися?

Азовське море менш прісне, ніж Чорне, бо тут постійно є приплив прісної води з річки Дон, пояснює перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі.

Так, припливи і відливи дозволяли перетікати воді з Азовського моря в Чорне – і навпаки. Натомість незаконно побудований Росією Кримський міст створює ефект дамби.

По-перше, це впливає на біологічні процеси, Азовське море опріснювати більше, тому що води, яка забирається з Азова в Чорне море під час відливів, стало менше. Може, і не в два рази менше, але це вже є,– пояснив він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Кримським мостом росіяни обмежили прохідність судів –3 5 метрів вгору і 8 метрів в глибину. Тепер глибина замулюється.

Окупанти, які відповідають за Кримський міст, вже просять у адміністрацій портів змінити розміри спрямованих в порту кораблів.

Там бояться, що будуть постійні аварії, а якщо будуть ці аварії. Всі фактори разом створили певний фарватер, крізь який проходять судна.

Нагадаємо: Кримський міст піде під воду: неминучу катастрофу показали очима свідка.

Окупанти відчувають наближення чорної дати - п'ятиріччя анексії Криму. У мережі продовжують з'являтися досить гучні заяви, які путінські пропагандисти підносять як гнилий сарказм. Однак дійсно важливі теми - ситуація з Кримським мостом, екологічна і економічна обстановка на півострові.

Нагадаємо, раніше ми писали, що "майстри Путіна" понівечили Кримський міст - хотіли залізницю, вийшов мотлох.

Раніше У Путіна нахабно відгавкались на законопроект Трампа по Криму: визнання не потребуємо.

Ми писали також, що російські моряки спорожнили пляшку горілки і пішли у відрив - за таке по голівці не погладять.

Крім того, ми писали, що Гугл віддав крим Путіну на п'ятому році війни: ще не вивчили, чий він.