У неділю, 17 березня, відзначаються багато церковних та світських свят.

День святого Патріка

17 березня відзначають данину покровителю всіх ірландців, святому Патріку. В Ірландії вірять, що святий Патрік прогнав усіх змій з острова і замінив язичницьку віру на християнську.

Свято давно поширилось за межі маленької країни. Його відзначають у різних частинах світу, зокрема в Європі, Канаді, Аргентині та США. На честь святого Патріка влаштовують яскраві паради і громадські гуляння. Вважається, що в цей день можна спіймати лепрекона, який дасть тобі горщик золота. Також обов'язково одягатися у щось зелене, адже в іншому випадку тебе можуть побити.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також учасники свята приколюють до одягу трилисту конюшину - символ удачі. За переказами ірландців, завдяки трилистній конюшині святий Патрік пояснював поняття Святої Трійці: "Так само, як три листи можуть рости від одного стебла, так і Бог може бути єдиний в трьох особах".

День Герасима-граківника

На Русі в цей день вшановують святого Герасима Йорданського, свято якого збіглося з часом прильоту граків. У народі говорили: "Грак на горі — так і весна на дворі", "Побачив грача — весну зустрічай". Згідно з повір'ями, поведінка граків могло розповісти, якою буде весна: "Якщо граки прямо на старі гнізда летять — весна буде дружна, порожниста вода втече вся разом".

Якщо граки прилетіли до дня святого Герасима, це вважалося недоброю прикметою: рік обіцяв бути важким і голодним. Щоб залучити теплу погоду у цей день пекли "граків" з тіста.

Іменини 17 березня

Гертруда, Йосип, Патрік, Акакій, Олександр, Василь, В'ячеслав, Георгій, Герасим, Григорій, Данило, Іоасаф, Кодрат/Квадрат, Павло, Стратонік, Уляна, Юліана, Яків.

Нагадаємо, українцям назвали вихідні дні, які передбачені в квітні поточного року.

Раніше Знай.uа повідомляв, Ванга, Нострадамус, Глоба і мольфари спрогнозували майбутнє для України на 2019 рік.

Також Знай.ua писав, що категорично заборонено робити до Великодня у Великий піст.