У середу, 20 березня, у світі відзначали Міжнародний День Щастя.

З нагоди свята ООН склала рейтинг найбільш "щасливих" та відповідно, "найнещасніших" країн, керуючись багатьма показниками, чільним із яких став рівень соціально-економічного розвитку та якість життя людей.

Про це написав юрист Михайло Шнайдер у Facebook.

"Вчора ООН опублікувало світовий рейтинг щастя. Україна в цьому рейтингу зайняла 133 місце з 156 можливих. Це найнижча позиція серед усіх європейських держав. Ми розташувалася між Чадом-132 місце і Ефіопією-134 місце. Тільки вдумайтеся в це. Наша держава офіційно визнали одним з найнещасніших у світі. Це просто жахливо. Ми виявилися практично на самому дні. А чому так сталося? Мудрі відповідь на це питання ще 100 років тому дав Михайло Грушевський - "Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна". І на жаль це дійсно правда", - відзначив Шнайдер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, щороку, починаючи з 2013, за ініціативи ООН, 20 березня відзначається Всесвітній день щастя.

Свято було засновано для визначення важливості щастя в житті людей у всьому світі. У зв'язку з цим, публікується Міжнародний індекс щастя, що враховує рівень доходу, очікувану тривалість життя, рівень соціальної підтримки, особистої свободи, ставлення людей до корупції і щедрість народу.
За результатами минулорічної доповіді, за рівнем щастя Україна посіла 133 місце з 156 можливих у рейтингу найщасливіших країн світу. І "оселилася" серед африканських країн.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Україна посіла 133 місце в рейтингу щастя (World Happiness Report 2018). Всього у ньому представлено 156 країн світу.

Список найщасливіших країн оприлюднив підрозділ ООН з пошуку рішень для стабільного розвитку. Дата оприлюднення рейтингу збіглася з Міжнародним днем щастя.

Також Знай.ua писав про те, що лідер політичної партії "Рідна країна" Микола Томенко прокоментував позицію Києва у рейтингу міст Mercer, за яким визначають найбільш якісне для проживання місто.