В Україні піднялися ціни на ліки. Вони здорожчали в середньому на 0,8% за місяць.

Про це свідчать дані Держстатистики.

За даними відомства, подорожчали як вітчизняні, так і імпортні ліки.

Наприклад, у лютому 2019 року, в порівнянні з січнем, антибіотики вітчизняні подорожчали на 0,9% - до 16,5 грн за 10 таблеток, капсул. Антибіотики імпортні — на 0,3%, до 106,1 грн за 10 таблеток (капсул).

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вітчизняні судинорозширювальні засоби зросли в ціні на 0,3% - до 10,3 грн, імпортні — на 0,5%, до 48,7 грн (за 10 таблеток, капсул - ред.).

Крім того, подорожчали жарознижувальні та знеболювальні препарати: вітчизняні — на 0,5%, до 8,03 грн, імпортні — на 2,4%, до 15,4 грн (за одиницю).

У Верховній Раді озвучили свою версію дорожнечі ліків в Україні. Нардепи вважають, що ціни завищені ще й через монополізацію ринку з боку мережевих аптек.

Зазначимо, що з 1 квітня в Україні повноцінно запрацює програма "Доступні ліки". Українцям пояснили, де отримати безкоштовно ліки та як це зробити з електронним рецептом. На нову програму уряд виділив мільярд гривень.

Що зміниться

  • З 1 квітня рецепти на отримання безкоштовних ліків українцям видаватимуть сімейні лікарі в електронному форматі через систему e-health;

  • Пацієнту повинен повідомити номер рецепта, за яким йому в аптеці видадуть необхідні медикаменти;

  • У переліку безкоштовної медичної продукції: понад дві сотні найменувань медпрепаратів від десятків фармацевтичних виробників.

Нагадаємо, що експерт розповів, чому нерухомість в Україні стала дорожчати: всього три фактори.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні заборонили одразу три препарати для серця: провокували рак.

Також "Знай.ua" писав, в Україні вперше запустили серію безкоштовних медичних онлайн-курсів. За словами Супрун, курси будуть корисні медичним та соціальним працівникам, психологам, а також всім бажаючим розширити свої знання.