Українцям вже зовсім скоро доведеться переходити на літній час - станеться це в неділю, 31 березня.

Через те, що більшість людей не готуються до "стрибків" у часі, вони сплять приблизно на годину менше. В силу цього організм отримує певний стрес, нервова система відпочиває в достатній мірі, тому виникають проблеми зі здоров'ям: загострюються хронічні захворювання, особливо серця, зростає кількість інсультів та інфарктів.

Медики зазначили, що з року в рік, переведення годинників викликає у багатьох людей депресію і призводить до підвищеної стомлюваності і поганої працездатності.

Щоб у цей період організм стресував не так сильно, необхідно виконувати наступні правила:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
  • за тиждень до переведення стрілок лягаєте спати на 15-30 хвилин раніше, ніж зазвичай;
  • уникайте психологічних і фізичних перевантажень, які можуть погіршити перехід на літній час;
  • відмовтеся від кави у другій половині дня, вживання алкоголю і шкідливої їжі;
  • виходбте на прогулянку;
  • не користуйтеся гаджетами за годину до сну.

Нагадаємо, що американські вчені створили швидкодіючу психоделічну речовину під назвою 5-MeO-DMT, яка полегшує симптоми депресії і тривожного розладу. Якщо влада Сполучених Штатів Америки схвалять використання псилоцибіна, він може стати легальним ліками від депресії.

Вчені встановили, що швидкодіюча психоделічна речовина 5-MeO-DMT полегшила симптоми тривожного розладу і депресивного стану. Деталі та результати дослідження були опубліковані в The American Journal of Drug and Alcohol Abuse.

В опитуванні взяли участь 362 людини. Кожен з них вживав психоактивні речовини. В результаті вдалося з'ясувати, що більшість із людей, у яких раніше було виявлено афективні розлади, завдяки речовинам змогли позбавитися від депресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", марихуана викликає сексуальне бажання у жінок

Також "Знай.uа" писав, що регулярне куріння марихуани збільшує ризик виникнення інсульту на 15 %.