У Європейському парламенті збираються проголосувати за скасування обов'язкового переходу на літній час в усіх країнах Європейського союзу, посилаючись на те, що ця "марна практика не приносить ніякої користі".

А ось на здоров'ї та самопочутті громадян позначається самим негативним чином. Головним борцем з переведенням стрілок досить тривалий час виступає глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер (Jean-Claude Juncker), інформує "Хвиля"

Парламентський комітет з транспорту і туризму став останнім органом ЄС, який схвалив цю пропозицію, про що стало відомо з останнього звіту відомства.

Це дозволить парламенту провести голосування з питання скасування переходу на літній час. Питання, ймовірно, буде поставлене на голосування в Європарламенті в кінці березня 2019 р

Очікується, що в разі позитивного результату голосування, країни ЄС відмовляться від переведення стрілок на літній час з 2021-го року - що трохи пізніше, ніж спочатку планувалося.

Варто зазначити, що в країнах Євросоюзу проводився масштабне опитування з цього питання: 84% громадян категорично проти переведення стрілок годинника на літній час, оскільки це дуже незручно і приность серйозний фізичний і психологічний дискомфорт.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У той же час, влада деяких держав-членів ЄС все ж хоче зберегти старі правила. Серед противників скасування переведення стрілок - Великобританія, Греція і Португалія, в той час як Франція, Данія та Нідерланди знаходяться серед тих, хто ще остаточно не визначився.

Більшість інших держав-членів, особливо Німеччина, підтримують зміни.

Таким чином, вважають експерти, в зв'язку з прийняттям даного рішення можуть виникнути деякі розбіжності і суперечки всередині ЄС, і дуже ймовірно, що кожна зі сторін буде відстоювати свої інтереси.

Нагадаємо, українці переведуть годинник в ніч на 31 березня 2019 року на одну годину вперед, таким чином спати доведеться на 60 хвилин менше.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили нюанси Григоріанського календаря та чому ми святкуємо два Різдва.

Також Знай.ua писав про те, що українцям подарують несподівані канікули, цілий тиждень відпочинку.