В Україні через кілька днів почнеться робота реєстру військовозобов'язаних. У Міноборони грізно заявляють, що після старту роботи так званого "реєстру", у тих, хто регулярно не проходить медичну комісію, почнуться проблеми.

За словами військових комісарів, таких військовозобов'язаних припинуть випускати за кордон і навіть затримуватимуть зарплату. Про це стало відомо завдяки повідомленням Мелітопольського об'єднаного військкомату.

Так, військовозобов'язані від 17 до 60 років зобов'язані інформувати військкомат про зміну своїх даних. Наприклад, протягом п'яти днів повідомляти, коли у них змінилася адресу, дитина народилася та інше. Крім того, кожен військовозобов'язаний раз у п'ять років має пройти військово-лікарняну комісію.

В Мелітопольському об'єднаному військкоматі наголошують: для того, щоб пройти цю процедуру не треба витрачати багато часу і їздити по поліклініках. Всі необхідні лікарі ведуть прийом просто на території військкомату.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Незабаром, коли запрацює реєстр військовозобов'язаних, регулярну медкомісію доведеться проходити всім. Інакше можуть виникнути проблеми не тільки з виїздом за кордон, але і з отриманням зарплати. Детальніше про це розповів старший офіцер відділення військового обліку Мелітопольського об'єднаного військкомату Ігор Лисенко.

"Реєстр – це список всіх військовозобов'язаних, які повинні перебувати на обліку у військкоматі за місцем реєстрації. Коли він запрацює, а це має відбутися після виборів, у всіх, хто має "хвости" перед військкоматом, почнуться проблеми. Таких людей не зможуть взяти на роботу, не пропишуть у житло, не оформлять пенсію, аж до того, що банки не видаватимуть таким людям зарплату", - пояснив Ігор Лисенко.

У свою чергу, на сайті "ТСН" присутня протилежна інформація з цього приводу. Народний депутат спростував новини про залякування військовозобов'язаних.

"Це непряме втручання у виборчий процес, залякування молодих людей у ​​віці до 27 років. Ми розуміємо для чого це робиться, щоб зменшити відсоток людей, які можуть прийти проголосувати за іншого кандидата", - стверджує нардеп Тарас Батенко.

У Міністерстві оборони причетність до таких оголошеннь спростували. Жодних комісарів і представників військкоматів на дільницях не буде. Всі факти впливу на виборців ті ж штаби кандидатів у президенти передають правоохоронцям.

Нагадаємо, ось і вся "подяка" за подвиг на Донбасі: бездиханне тіло українського героя знайшли кинутим посеред дороги.

Як повідомляв Знай.uа електорат Зеленського лякають свіжим фейком: молодь закликають не вірити і не боятися.

Знай.uа писав, прийшов голосувати – забрали в армію: що потрібно знати українцям.