Український волонтер Роман Синіцин розповів, що на даний момент відомо про розслідування у справі вбивства працівниці мерії Херсона, активістки Катерини Гандзюк та яким чином до цього причетний український президент Петро Порошенко.

На якій садії розслідування справа про вбивсто Катерини Гандзюк?

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

"Нам відомо, що у справі є три замовники. Поки підозра предявлена одному - Владислав Мангер, раніше був членом партії Батьківщина. Інші два замовники - Євген Рищук та Андрій Гордєєв, губернатор та замгубернатора Херсонської області, вони продовжують виконувати свої обов'язки та перебувають у партії ББП. Виконавці нападу встановлені. Частина з них перебувають у слідчому ізоляторі. Частина організаторів втекла за кордон", - Роман Синіцин.

Волонтер розповів, що Порошенко не збирається звільняти з посад та виганяти з партії людей, причетних до вбивста Гандзюк.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

"Вийшло багато журналістських розслідувань, частина цих данних є у слідства. Можна впевнено заявити, що всі троє причетні - Мангер, Рищук та Гордєєв. Також задіяні представники Блоку Петра Порошенка. Всі наші вимоги до президента - звільнити цих людей з посад на час розлідування. Це нормальна політична практика, але він чомусь впирається доволі довгий період (2 місяці)", - Роман Синіцин.

Синіцин зазначив, що Порошенко не реагує ні на які звинувачення в його бік.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

На питання журналістки "що мала робити Тимошенко щодо Мангера?", волонтер відповів наступне:

"Позбудьтесь, виключіть з партії і ми з вас зліземо. Ми робили акції. Варто сказати, що Тимошенко вистачило розуму виключити Магнера з партії. До неї питань нема. Залишились питання до правоохоронних орагнів та персонально до Петра Порошенка. Чому у вашій партії залишилися вбивці?", - Роман Синіцин.

Також волонтер дав коментар стосовно наступного строку Порошенка:

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

"Я не знаю, що треба зробити Порошенку, аби стати президентом знову. Йому необхідно виходити до людей і за 21 день робити цілий ряд кадрових кроків, можливо непопулярних, які він мав робити останні 5 років. Іншого виходу в нього немає", - Роман Синіцин.

Синіцин розповів про дії волонтерів у тому разі, якщо президентом стане Зеленський:

"Зеленський сам не розуміє, що буде, якщо він стане президентом. У будь якому разі ми продовжимо тиснути на владу. Будемо розмовляти з ним", - Роман Синіцин.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Також він висловив свою думку стосовно результатів першого туру виборів президента України:

"Несподівано. Для декого з адміністрації президента рейтинги Зеленського стали холодним душем. Найближчих три тижня ми побачимо багато цікавого. Те, що мало відбутися за останніх 2-3 роки, відбуватиметься за 2-3 тижня. Звільнення, кадрові рішення, можливо, хтось поїде в СІЗО", - Роман Синіцин.

Нагадаємо, що у США зворушливо вшанували пам'ять Гандзюк: її гідні справи житимуть вічно.

Як повідомляв Знай.uа, вбивство активістки Гандзюк: суд покарав можливого замовника.

Знай.uа писав, справа “діамантових прокурорів”: поки Аваков мовить, в Києві відстрілюють свідків.