Українська кіберполіція оголосила війну сайтам, які займаються поширеням піратського контенту. 8 квітня 2019 року в Україні стартувала операція "Пірат", її мета - посилення протидії порушенням у сфері порушення авторських прав правовласників.

Тільки з початку року кіберполіцейські прикрили сотню онлайн-кінотеатрів, в числі яких:

Офіси веб-ресурсів працювали переважно в Києві, а також у Львівській та Закарпатській областях. Яким саме способом було зупинено їх роботу - силовики не уточнюють.

Начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк сказав, що основна мета роботи подібних ресурсів - отримання прибутку від розміщення рекламних оголошень. Приміром, один піратський веб-портал може приносити дохід на місяць мінімум $500. До того ж, кажуть у департаменті кіберполіції, сайти можуть заражати комп'ютери користувачів шкідливим ПО.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Примітно, що сайти з музичним і кіно-контентом є основним пріоритетом силовиків у боротьбі з піратами.

В теж час Кіберполіція поки не публікує ні списків закритих сайтів, ні списків тих, кого збирається прикрити. Остаточні переліки обіцяє лише після завершення спецоперації.

"Рахунок піратських ресурсів йде на сотні, якщо не тисячі. Причина в тому, що вартість входу в цей "бізнес" катастрофічно мала: комп'ютер, нехитра програмне забезпечення пару годин його налаштування - ось і все, можна гордо іменувати себе піратом. Поки не закриють", - зазначив керівник провайдера NetAssist Максим Тульєв.

Якщо адмініструється піратський сайт не з України, то заблокувати мовлення не вийде. Хоча відстежити і обчислити оперативними шляхами господарів ресурсу - цілком можливо. До речі, реально навіть змусити закордонний хостинг видалити такий сайт, адже в усьому світі зараз вкрай негативно ставляться до піратству.

Нагадаємо, "Русский мир" пускає щупальця по всьому світу: цілу країну перетворили на центр кібератак.