Кримський міст, який побудували окупанти в обхід міжнародного права і незаконно з'єднавши український Крим з материковою Росією, може бути знесений. Причому зробить це сама природа - неподалік знаходиться грязьовий вулкан, яким безпосередньо загрожує скандальному мостові. Про це розповів кандидат геолого-мінералогічних наук, старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар, пише видання Апостроф.

За словами Медовара, він розмовляв з проектувальником мосту, який на даний момент проживає в Лондоні, і той не знайшов, що відповісти вченому.

"Вони ж там у Лондоні сидять, там їх ціла бригада у складі семи чоловік, і чергують цілодобово, аналізуючи отриману інформацію. Раніше були радянські будівельні норми і правила, які забороняли будувати арочні мости у сейсмічних районах не на скельній основі. А там напівтверді глини, які "дихають" і деформуються", - розповів геолог.

Кримський міст

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами Медовара, йому почали розповідати про якісь міфічні нанотехнології. Але навряд чи ці "технології" зможуть протистояти силі природи.

"Геологія - це не нанотехнологія, а мільйони років формувань порід. Так, у Санкт-Петербурзі знаменита будівля, так звана "кукурудза" (хмарочос "Лахта центр", - "Апостроф") теж побудована на глинах. Але тим глинам мільярд років, вони твердіше граніту, а в Керченській протоці сучасні, напівтверді, водонасичені глини з плавунами і грязьовим вулканізмом. Це різні речі.

І на цих глинах, на двох опорах, посадили колосальні прольоти в 10 тисяч тонн. А за ним ще підуть поїзди, а це 6 тисяч тонн. Як міст себе поведе? Мали ж бути розрахунки, проведені вишукування, а я боюся, що інженерно-геологічні вишукування використовували часів 70-х років минулого століття, коли дійсно хотіли будувати міст. Але тоді проект завернули, оскільки були хороші фахівці. Ну, а зараз у нас є товариш, який самий головний спеціаліст з усіх питань, і вважає, що він може будувати все, що захоче.

Нагадаємо, природа протестує: шокуючі наслідки будівництва Кримського моста показали на фото.

Нагадаємо, залізничні колії на Кримському мосту можуть пошкодити геологічні умови великі навантаження і зовнішні фактори, що призведе до справжньої катастрофи.

Як повідомляв "Знай.uа", інженер розповів про страшні жертви в результаті обвалення кримського мосту.