На Луганщину знову повернеться українське теле- та радіомовлення. В області починають відновлювати телебачення в аналоговому форматі. Сигнал доступний і на підконтрольній Україні, і на непідконтрольні території. Втім існують ще певні проблеми.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, українська влада нарешті почула прохання про відновлення мовлення на окупованій території.

телебачення

Сергій Філь акцентував увагу на тому, що в умовах ведення активної інформаційної війни неприпустимо, щоб на прифронтових територіях пропадало українське теле - і радіомовлення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

окуповані території

"В черговий акцентую увагу керівників, які не розуміють стратегічне значення подачі українських каналів на територію всієї області. Не забувайте, що проти нас ведеться не тільки неоголошена гібридна війна країни-агресора, але і інформаційна війна за душі, серця і думки українців. Ми повинні максимально уважно захищати наш інформаційний простір і реагувати на такі випадки", - написав в. о. голови.

пост в Facebook

У свою чергу, енергетики підтвердили, що об'єктів Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення буде відновлено енергопостачання. Однак, було відзначено, що питання залишається відкритим - Концерн РРТ зобов'язується погасити борг за електроенергію протягом травня-червня 2019 р. - і у ТОВ "ЛЕО" сподіваються, що ця обіцянка буде виконана.

"Сьогодні, в ході тривалих переговорів, враховуючи важливість питання відновлення українського мовлення у прифронтовій області, та з метою запобігання напруженої обстановки в Луганської області з приводу відключення Концерну РРТ від енергопостачання, Товариством "ЛЕО" було прийнято рішення підключити знеструмлені об'єкти до харчування. Дуже сподіваємося, що будуть виконані обіцянки Кабінету Міністрів України про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету, прийняте 22.03.2019 року, для погашення заборгованості Концерном РРТ перед енергетиками", - йдеться в повідомленні ТОВ "Енера Схід".

пост в Facebook

Нагадаємо, хто буде модераторами під час дебатів Зеленського та Порошенка.

Як повідомляв портал Знай.ua, астролог показала майбутнє України після виборів.

Також Знай.ua писав про те, що у Порошенка поставили народу ультиматум напередодні другого туру виборів президента 2019.