У четвер, 11 квітня, стало відомо про те, що в Україні держпідприємство "Документ" перестане видавати біометричні паспорти для громадян з 27 квітня по 2 травня. Головною причиною називають технічні роботи.

Як відзначили в прес-службі державного підприємства, всі центри "Паспортний сервіс" перестануть займатися оформленням і видачею біометричних паспортів – закордонних паспортів, ID-карт, а також видів на проживання з 27 квітня і по друге травня включно.

"Ми приносимо свої вибачення за надані незручності, і просимо врахувати таку інформацію, коли ви плануєте оформити біометричний документ і отримати його для подорожей за кордон у названі дати", – сказано на офіційному сайті підприємства.

З допомогою біометричного паспорта громадяни України можуть подорожувати в країни Євросоюзу без візи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше повідомлялося, що популярна туристична країна подарувала українцям безвіз. Вже з весни громадяни України зможуть відвідувати Таїланд без віз на термін до 30 днів.

Нововведення набудуть чинності 14 квітня. Так, українці зможуть подорожувати в Королівство Таїланд з туристичною метою без віз. У відомстві уточнили, що для поїздки потрібно мати лише закордонний паспорт.

Королівство Таїланд

Нагадаємо, що у рамках передвиборної кампанії Порошенко в мережі з'явилося відразу декілька відео. Метою одного з цих роликів є залякати українців скасуванням безвізового режиму з країнами-членами Євросоюзу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна піднялася у світовому рейтингу паспортів Henley & Partners по 2019 рік. Так, Україна займає 40 позицію з можливістю подорожувати без віз 128 країн.

Також портал Знай.uа писав, що українцям частіше стали відмовляти у в'їзді в країни Євросоюзу. Вони опинилися на першому місці в списку відмов. Близько 60 тисяч людей не пустили до Європейського союзу в 2018 році, а це на 20 тисяч більше, ніж у 2017 році.