Головний рабин України Моше Реувен Азман розповів євреям, як голосувати у другому турі виборів президента України.

Як відомо, увечері 19 квітня починається єврейське свято Песах, під час якого нічого не можна робити до того, як на небі з'являться зірки. Моше Реувен Азман звертався до ЦВК з проханням продовжити роботу виборчих дільниць 22 годині 30 хвилин, проте отримав відмову.

Моше Реувена Азман
Моше Реувена Азман

"за законом, всіх, хто до 20:00 прийшов на дільницю, але не встиг проголосувати, зобов'язані запустити у приміщення і дати можливість проголосувати", - цитує відповідь Центрвиборчкому Моше Реувен Азман.

Головний рабин дав євреям пораду, за допомогою якої вони зможуть здійснити свій громадянський обов'язок і при цьому не порушити релігійні постулати.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Таким чином, можна увійти на виборчу дільницю до 20:00 і залишатися там до кінця свята о 20:54, тобто до виходу зірок. Після цього можна виконати свій громадянський обов'язок", - повідомив Азман.

Моше Реувена Азман

Раніше повідомлялося, напередодні другого туру президентських виборів з'явилася нова заява чинного гаранта. Так, на наступних виборах у 2024 році президент України Петро Порошенко планує балотуватися у Європарламент.

Про це Петро Порошенко заявив у кулуарах Київського форуму безпеки, відповідаючи на питання про те, що він буде робити після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"У 24-му році я буду балотуватися у депутати Європарламенту", - заявив він.

Порошенко обраний президентом України у травні 2014 року на п'ятирічний термін. Конституція обмежує перебування на посаді Президента двома термінами, тобто Порошенко у будь-якому випадку повинен залишити посаду у 2024 році, однак соцопитування показують, що він не буде переобраний.

Нагадаємо, Зеленський відповів на звинувачення яскравим відео з тренувань.

Раніше Знай.uа повідомляв, українські герої поділилися емоційними фото з Зеленським.

Також Знай.uа писав, Зеленський запропонував альтернативу Порошенку дебатів на "Олімпійському".