Тотальний диктант

Ця акція проводиться щороку, вона освітня і створена, щоб ще раз звернути увагу суспільства на питання грамотності, підвищити рівень мови і розвинути культуру грамотного письма.

Захід проводять з 2004 року у багатьох країнах світу. Диктант проводять для всіх, хто добровільно виявив своє бажання перевірити знання мови і рівень грамотності. Брати участь можуть всі, незалежно від віку. За традицією його проводять у квітні в один і той же час, але з огляду на часовий пояс.

Зараз цей Тотальний диктант вважається єдиним масовим проектом, з допомогою якого можна спостерігати за тим, в якому стані зараз рідна мову, з його допомогою можна відстежити нові мовні реалії та виявити тенденції зміни мови.

Всесвітній день рок-н-ролу

Це свято для тих людей, для яких рок-н-рол – це не просто музика, а стиль життя. Його відзначають в цей день, але та подія, що послужила основою для свята служилося на день раніше в 1954 році. Тоді Білл Хейлі записав свій сингл «Rock Around The Clock», який став дуже важливим для нового музичного напряму, яке стало поширеним не тільки в США, але і в багатьох інших країнах. Це кинуло виклик суспільству і його традицій.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зараз в рок-музиці багато напрямків: від легкого танцювального рок-н-ролу до брутального агресивного грайндкора. Тексти пісень бувають невимушеними, жартівливими, похмурими, глибокими, філософськими. Її часто протиставляють поп-музиці.

Православні свята:

  • Седмиця 5-та Великого посту. Похвала Пресвятої Богородиці (Субота Акафіста).
  • Святителя Іони, митрополита Київського, Московського і всієї Русі, чудотворця.
  • Святкування ікони Божої Матері "Аз есмь с вами, і никтоже на ви" (Леушинской).
  • Триває Великий піст.

Іпатій Чудотворець

Святий Іпатій, пам'ять якого вшановується цього дня, був єпископом міста Гангри в Малій Азії. На Русі святого шанували як того, хто може допомогти при безплідді, молилися про поповнення сімейства, щоб стало більше материнського молока, а кровотеча у породіллі зупинилася. Також його просили захистити від домовика і вигнати бісів.

Народні прикмети на 13 квітня

Іноді цей день називали Вогнище. Тому що Вогнищанкою називали жінку, яка народилася в цей день. Їй потрібно було принести на полі тліюче вугілля і з його допомогою розвести багаття. Через нього переносили людей, щоб не хворіли, сохи і борони – щоб добре працювали.

Іменини в цей день

Ганна, Веніамін, Іван, Інокентій, Йосип, Іпатій

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.