Православною церквою у цей день вшановується пам'ять святого Йосифа, Піснописця. Інші назви свята: «День Осипа», «Йосип», «Зосима», «Вільхові оглядини». Пісносвіцем день прозвали тому, що з 17 квітня подає голос цвіркун і починаються журавлині пісні. Журавлів завжди любили за красу і вважали справжніми провісниками весни. Люди виходили з дому, щоб поклонитися прекрасним птахам, яких вважали борцями зі злом і захисниками від нечисті.

Народні прикмети на 17 квітня

За клекотінням журавлів можна дізнатися чи спокійно душам предків, це так, якщо журавлі не кричать сумно. Робили такий висновок, тому що вважалося, що їх курликання – це і є голоси душ предків. Також з птахами пов'язують й інше повір'я. Коли перший раз побачите цих птахів, то потрібно лягти на траву і 7 разів перевернутися з боку на бік. Тоді від польових робіт не буде боліти спина. Земля забере до себе суглобові болі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Також прийнято дивитися на колір вільхи і на саме дерево. Якщо стовбур не гниє, то його можна використовувати для будівництва колодязів, а рибалки використовують її для виготовлення гуртків для лову хижих риб. Гнилиці вільхи, шматочки деревини та сухі гілки використовують, щоб коптити рибу. Заготовляють кору вільхи ще навесні, вона може зупинити кровотечу і вилікувати запалення. А з гілок роблять амулети воїнам, на які наносять вугіллям хрест. Настоєм збризкують речі воїна і підшивають шматочок кори хрестом.

Жінкам потрібно сьогодні вимити волосся буряковим квасом і гарячою водою з гілками верби та вільхи. Волосся потім розчісують і заплітають у косу з 3 або 6 пасм. Вважається, що після цього колос буде таким же гарним, як і коса дівчини.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.