Національний банк України (НБУ) встановил курс основних валют по відношенню до гривні на понеділок, 22 квітня. Як відомо, у порівнянні з попереднім банківським днем, гривня зросла на 2 копійки по відношенню до американської валюти, і зупинилася на рівні - 26,85 грн/долар. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

НБУ
НБУ

Курс долара Нацбанку на 22 квітня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2685.3970 гривень;

- 100 євро – 3021.0716 гривень;

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

При цьому курс долара на 19 квітня становить 2683.7655 гривень за 100 доларів. Курс євро на 19 квітня - 3019.2362 за 100 євро.

Раніше повідомлялося, окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо Приватбанку. Націоналізацію установи скасували.

Варто відзначити, що 16 квітня Господарський суд Києва оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом Ігоря Коломойського. Таким чином це питання відклали до закінчення виборів.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

У справі про націоналізацію Приватбанку існує дві позовних лінії. Перша — позапланова перевірка банку в жовтні 2016 року, а друга — його націоналізація у грудні 2016. Перевірку визнали незаконною, і зараз Нацбанк в Апеляційному суді оскаржить це рішення. Якщо НБУ програє апеляцію, то захист екс-власників банку зможе довести незаконність переходу до держави Приватбанку.

Нагадаємо, закриття справи про ймовірні недостовірних відомостей у декларації колишньої голови Національного банку Валерії Гонтарєвої Київський апеляційний суд визнав законним.

Раніше Знай.uа повідомляв, у I кварталі 2019 року українські підприємці поліпшили свої прогнози щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців.

Також Знай.uа писав, згідно з інформацією Нацбанку України в першому кварталі 2019 року в Україні вже закрилося 60 банківських відділень. Лідером серед банків виявився державний "Ощадбанк" і комерційний "Альфа-Банк".