Щороку у квітні маємо змогу спостерігати за метеоритним потоком Ліриди.

Про це зазначають ЗМІ.

Варто відзначити, що весняний зорепад 2019 року припадає на період з 16 по 25 квітня. При цьому побачити неймовірне космічне дійство зможуть і українців. Саме у ніч з неділі на понеділок припадає пік цього явища.

Вже починаючи 21:00 за київським часом можна буде побачити найяскравішій зорепад. Головне, щоб не підвела погода.

зорепад
зорепад

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Відомо, що цього року міжнародна метеорна організація прогнозує від 15 до 20 метеорів на годину, залежно від локації спостерігача.

Варто нагадати, що представник головного наукового інституту "Роскосмосу", Юрій Колюка заявив, що близько 250 руйнувань космічних об'єктів зафіксовано на орбіті з 1961 року, коли відбулася перша подібна подія. До таких космічних об'єктів відносяться діючі і недіючі супутники, відпрацьовані ступені ракет-носіїв і розгінні блоки.

"Перше руйнування було зафіксовано в 1961 році. І з того часу вже зафіксовано близько 250 руйнувань", — сказав Калюка на конференції з космічного сміття.

Як зазначає експерт, руйнування космічних об'єктів відбувалися або в результаті їх вибухів, або після зіткнення з іншими об'єктами.

Нагадаємо, дослідники у Південній Австралії виявили найдавнішу істоту планети Земля. Як стверджують вчені, воно оселилося на нашій планеті раніше всіх — майже 700 мільйонів років тому. Це губка, останки якої геологам вдалося знайти, проаналізував зібрану породу.

Як повідомляв "Знай.ua", Марс вважається непридатною планетою, але це може бути зовсім не так. Червона планета є кращим об'єктом для колонізації людиною. Вона потенційно придатна для виживання. Однак на ній вже може бути життя.

Також "Знай.ua" писав, що вчені посилили спостереження за станом Меркурія. Вони припускають, що існує ймовірність зіткнення двох космічних гігантів. Найменша планета Сонячної системи постійно прискорюється. В майбутньому вона може вийти на орбіту Землі і просто її знищити.

Розвернути Україну в бік Росії неможливо - Гладких про вибори і масовий психоз