Відома своїми порадами блогероміністр Уляна Супрун знову взялася за своє і розповіла українцям про "непотрібність" швидкої допомоги. Так, за її словами, в більшості випадків громадяни України викликають "швидку" тоді, коли вона не потрібна.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Супрун в Facebook.

Так, Супрун назвала міфом чутки про те, що після початку медичної реформи розраховувати на приїзд бригади швидкої допомоги можна тільки в тому випадку, якщо температура підніметься до 40 градусів.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Правда: ніхто не впроваджував таких змін у систему екстреної медичної допомоги. Перелік симптомів, під час яких пацієнт потребує приїзду бригади "екстренки", не змінювався з 2009 року. І у ньому – не тільки температура, яка несе пряму загрозу життю людини, але і розлад дихання, сильну кровотечу, біль в області серця і багато іншого", – написала Супрун.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Також Супрун підкреслила, що "українці досі викликають "швидку", коли вона насправді не потрібна, і це 70% випадків".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що очистити організм від шлаків, допоможуть не соки, клізми або рис, а голодування. Про це у своєму Facebook написала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Виявляється практика голодувати може бути корисною не тільки протягом одного дня на рік. Давня практика посту в наш час отримала наукове підтвердження і Нобелівську премію з медицини. Мова йде про автофагію. Що це?", - йдеться в замітці.

Нашим клітинам необхідно прибирання від сміття та зношених речей. За словами Супрун, у клітинах відбувається це так: білки, які неправильно “згорнуті”, старі органели, віруси і бактерії, які могли поглинути клітини імунної системи потрапляють в лізосоми і піддаються знищенню.

Нагадаємо, посадити всіх: українці жорстко звернулися до Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа медики змінили норми тиску: ці параметри повинні вас насторожити.

Також Знай.uа писав, помилка хірургів позбавила жінку найголовнішого: "вибачте, не ті видалили".