Перша згадка про мальовничу Решнівку датується 15 століттям. За переказами старожилів, назва села походить від слова "решето", тобто першими його жителями були майстри, які виготовляли ці речі. Село відоме своїми традиціями, духовністю та чудотворною іконою Матері Божої "Всіх скорбящих радість" - копія Іверської. Сюди приходять віруючі з різних куточків України, щоб помолитися та отримати благодать.

У середині XV ст. Решнівка належала князям Збаразьким, пізніше Вишневецьким, а в середині XVII ст. власницею стала українська шляхтянка, вдова Марія Савич.Вона прийняла в своєму будинку ченця, який благословив її святим образом. Вона відчула благодать Божу від ікони, яка перебувала в її будинку, і вирішила, що місце для образу - в святині, а тому побудувала дерев'яну церкву. Під час освячення храму в 1650 році біля святого образу зцілилася від хвороби одна селянка. Через три роки в околицях почалася страшна епідемія, яка щодня забирала життя багатьох людей. Селяни зійшли на гору і просили у Пресвятої Діви порятунку і захисту. Вже на наступний день хвороба почала відступати. З тих пір і звуть цю ікону "Всіх скорботних радість" і ведеться перелік аж 380 випадків чудесної допомоги завдяки чудотворному образу Божої Матері.

Сучасний храм в ім'я Преображення Господнього побудований на горі. Старі люди розповідають, що місце, де зараз знаходиться храм, ікона вибрала сама. Дерев'яна церква знаходилася недалеко від кам'яної гори, на якій росли молоді липи. Коли ікона Божої Матері зникла з церкви, то знайшли її саме серед цих лип. Коли образ перенесли в церкву, він знову дивним чином опинився на горі. Ось тоді люди вирішили, що ікона бажає жити в оточенні лип на кам'яному схилі, і спорудили там храм.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Чудотворний образ Божої Матері має карбовану срібно-позолоченим ризу зі словами: "Радуйся, всіх скорботних Радосте, 1651» . Образ зберігся і до теперішніх часів і очікує всіх віруючих у храмі, де допоможе перетворити їх печалі радість, згідно з повір'ям.

Нагадаємо, Епіфаній звернувся з емоційним проханням до українців: "За це загинули тисячі героїв на Сході".

Як повідомляв Знай.uа Єпіфаній розкрив всю правду про українську самосвідомість: пишаємося бути бандерівцями.

Також портал Знай.uа писав, Єпіфаній спрогнозував закінчення війни на Донбасі: світ реальний за кількох умов.