Державний "ПриватБанк" в квітні, на наступний день після виборів, продав колекторським компаніям 40 000 кредитів клієнтів.

ПриватБанк
ПриватБанк

Тепер до них будуть дзвонити і звертатися в суд не співробітники банку, а "чорні" колектори, які купили борги по 5 копійок за 1 гривню.

Про це повідомляє журналіст Олександр Дубинський із посиланням на власні джерела.

За словами джерела, продана заборгованість близько 40 тис позичальників на суму близько 2 млрд грн з дисконтом понад 95%. Мова йде в основному про карткових кредитах. Покупці - колекторські компанії, у тому числі нібито пов'язані з міністром юстиції Павло Петренко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Павло Петренко
Павло Петренко

Рішення було прийнято правлінням банку з подачі члена правління з питань управління ризиками Лариси Чернишової та за підтримки заступника голови правління Галини Пахачук, яка курирує питання управління проблемними активами.

"Вона тільки-тільки побудувала свою імперію зі збагачення, де вона і видає кредити і одночасно займається їх погашенням. "Лорка- золота ручка", як називають її співробітники в кулуарах, контролює трафік по оплаті оцінок заставного та іншого майна. Вона сама обирає компанії-оцінювачі, так як є головою відповідного комітету, сама приймає рішення кому скільки кредитів передати на коллект, вводячи в оману все правління банку і наглядова рада. Формула успіху проста: чим більше вона дозволить видати проблемних кредитів, тим більше можна буде продати їх за копійки + відкат. Замкнуте досконале коло розкрадання!", - відзначив Дубинський.

ПриватБанк
ПриватБанк

Журналіст додає, що в 2018 році кредити, видані клієнтам в "Приватбанку", зросли з 237 до 291,9 млрд грн.

Заборгованість клієнтів-фізосіб за картковими кредитами збільшилася з 30 до 45 млрд грн.

З них з простроченням понад 360 днів близько 8 млрд грн.

Нагадаємо, держбанк "ПриватБанк" у відповідь на відгук незадоволеного клієнта про затримку грошових транзакцій повідомив про те, що згідно з регламентом банк може здійснювати їх протягом трьох діб.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ПриватБанк звинуватили в небажанні допомогти клієнту, який постраждав від дій шахраїв, про що стало відомо з відгуку, опублікованому на порталі Мінфін.

Також Знай.ua писав про те, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський пішов по судах.