Печерським судом Києва ухвалено фатальне рішення на користь Ігоря Коломойського. Згідно рішення, дозволено розірвати договори поруки олігарха за кредитами рефінансування ПриватБанку в Нацбанку. Сума кредику становить не багато, не мало - 9,2 мільярда гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацбанку України.

Як відомо, ще у 2015 році Коломойський, будучи співвласником ПриватБанку, підписав із НБУ договори особистої поруки за кредитами. Їх Нацбанк видавав для рефінансування Привату. Загальна сума кредитів складала 9,2 мільярда гривень.

Згодом Коломойський не захотів виконувати взяті на себе зобов’язання добровільно. Його не турбували важкі наслідки, які українська держава змушена понести внаслідок його дій.

Коломойський

"Задля уникнення солідарної відповідальності, у вересні 2017 року він звернувся до суду з вимогою розірвати зазначені договори поруки", - зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

За інформацією Нацбанку, дане рішення ще не набуло законної сили. Нацбанк планує подати на нього апеляцію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Чергове рішення суду створює правову невизначеність, а отже, і потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні у майбутньому. Це рішення суду також ускладнює захист інтересів держави у судових процесах в інших юрисдикціях щодо відшкодування збитків, завданих банку та державі колишніми власниками ПриватБанку", - додав Григорчук.

Примітно, що у 2018 році Нацбанк подав 4 позови до українських судів, а також один позов до Cуду першої інстанції в Женеві у Швейцарії та Україні проти Ігоря Коломойського задля погашення кредитів рефінансування ПриватБанку.

Вчора, 19 березня 2019 року Верховний Суд України задовольнив касаційні скарги НБУ та зобов’язав Господарський суд Дніпропетровської області розглянути зазначені позови.

Нагадаємо, суд ухвалив нове рішення щодо ПриватБанку: Україна на межі економічного колапсу.

Як повідомляв "Знай.ua", зняття Зеленського з виборів: суд розпочав розгляд справи.

Також "Знай.ua" писав, що корпоративний секретар "ПриватБанка" Вікторія Страхова покидає свою посаду з гучним скандалом.