Національний банк України (НБУ) на п'ятницю, 10 травня, встановив такий офіційний курс долара США до гривні:

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 8 травня, курс долара впав на дев'ять копійок після зниження на 16 днем ​​раніше. Так низько курс "зеленого" не опускався з 18 липня 2018 року.

За тиждень – з 3 травня – "зелений" подешевшав на 31 копійку.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Нагадаємо, в найближчі тижні вартість палива може істотно знизитися, переконані експерти. Подорожчання бензину в кінці квітня на заправках було обумовлено "брудною" нафтою, яку країна-агресор пустила по нафтопроводах. З цієї причини Мозирський нафтопереробний завод у Білорусі вийшов з ладу, а він постачав в нашу країну майже третину всього бензину і дизпалива.

Проблеми на Мозирському заводі змусили Білорусь обмежити кількість дизпалива і бензину, які поставляються в інші країни. В результаті ціна на нафтопродукти в Україні зросла понад гривню за літр: бензин А-95 подорожчав з 29 гривень до 30,1 гривень, а дизельне паливо — з 29 гривень до майже 30 гривень. При цьому ціна нафти марки Brent впала до $71,8 за барель, хоча наприкінці квітня була в районі 74—74,5 долара за барель.

Аналітик Дмитро Хорошун пояснив: "Одним з факторів було падіння світових котирувань на нафту після заяви президента США Дональда Трампа, що він натиснув на ОПЕК і попросив їх збільшити видобуток і, таким чином, знизити ціну. З початку травня обмеження, введені США на імпорт нафти з Ірану, посилилися. Тому тиск на ОПЕК має сенс: якщо картель прагне підтримувати баланс, то він повинен замінити вибуваючі обсяги іранської нафти".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в цьому році овочі з'явилися на прилавках раніше минулого і експерти спрогнозували ціни на найпопулярніші продукти в травні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": ціни на полицях українських супермаркетів ростуть в геометричній прогресії, що турбує багатьох українців.

Також "Знай.uа" писав, що фахівці попередили українців про те, що автомобілі з США можуть таїти в собі приховану небезпеку.