Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні заяви активістки Олени Бережної, яка просила заборонити спікеру Ради Андрію Парубію підписувати і публікувати закон про мову.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зокрема, у рішення суду йдеться, що заявник не довів протиправності дій спікера українського парламенту.

"Суд вважає, що заявником не було доведено очевидної протиправності дій спікера парламенту, не було надано жодного доказу на підтвердження", - йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Крім того під час судового розгляду з'ясувалось, що у парламенті вже розпочато процедуру скасування прийнятого закону про мову.

У свою чергу суддя Окружного адміністративного суду міста Київ Богдан Санін розповів, що саме послужило причиною такого рішення. За його слоами сторона позивачів так і не довела очевидного правопорушення. Вони не надали жодних доказів неправомірних дій спікера.

"Там не було доведено очевидного правопорушення з боку спікера. Умовно кажучи, позивач не надала жодних доказів, що є якісь неправомірні дії з боку спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Тому суд дійшов висновку про необґрунтованість такої заяви. Вона не мала жодних аргументованих доказів", - зазначив він.

Верховна Рада
Верховна Рада

Варто нагадати, що депутат від БПП Ірина Суслова розповіла, що прийнятий Верховною Радою закон про використання в Україні державної мови містить низку недоліків, які не дозволяють йому нормально функціонувати.

Нагадаємо, українська парламент у другому читанні прийняв законопроект про "забезпечення функціонування української мови як державної № 5670-д." Саме тому варто розповісти про головні нововведення.

Як повідомляв "Знай.ua", Руслан Бортник припустив, що метою прийняття закону про мову є створення проблем для новообраного президента Володимира Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що відомий політолог Юрій Романенко розповів, чому виступає проти мовного закону, який нещодавно прийняла Верховна Рада. Романенко розповів, що у нього немає жодним проблем у спілкування українському мовою.

Зеленський хоче "почути Донбас": Путін роздає паспорти і чекає дешевих робочих в РФ. Мартиненко