Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс валют на неділю, 12 травня. Так, офіційний курс "вічнозеленого" впав на 4 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем і зупинився на рівні 26,20 грн/долар. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Нацбанк
Нацбанк

Варто відзначити, що американська валюта не опускалася так низько з 17 липня 2018 року. Крім того, євро також подешевшав на дві копійки.

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

- 100 доларів США - 2620,5887;

- 100 євро - 2942,9211.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому курс долара на п'ятницю, 10 травня становить 2624,955 гривень за 100 доларів. Курс європейської валюти склав 2940.4746 за 100 євро.

Раніше повідомлялося, що комітет з монетарної політики (КМП) Національного банку України розповів про виникнення нових ризиків у результаті судових рішень про неправомірність націоналізації Приватбанку і нових позовів його колишніх власників.

У підсумках дискусії членів КМП про рівні підсумкової ставки йдеться, що рішення про неправомірність націоналізації Приватбанку і нові позови його екс-власників можуть дискредитувати заходи щодо забезпечення стабільності, прозорості та ефективності банківської системи. Крім того, вони створюють загрози фінансової стабільності.

У повідомленні сказано: "Крім того, в умовах політичної невизначеності актуальним залишається також ризик для збереження незалежності НБУ, що є фундаментом для посилення довіри бізнесу і населення до рішень щодо монетарної політики та банківського нагляду".

Нагадаємо, протягом найближчих 3 років темпи зростання номінальних зарплат в Україні впадуть нижче 10%. Про це йдеться в Інфляційному звіті Національного банку України.

Раніше Знай.uа повідомляв, що незабаром в Україні значно подорожчають алкогольні напої і тютюнові вироби. Ціни зростуть майже на 20%.

Також Знай.ua писав, завдяки здешевленню газу на спотовому ринку в ЄС, очікується, что тарифи на газ для населення будуть адаптовані.