В Україні вперше в історії суд отримав на розгляд кримінальну справу проти так званого "пірата", який потайки знімав прем'єрні покази фільмів у кінотеатрах, а після наживався на продажі цих записів. Попередньо відомо, що порушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Кіберполіції України.

Кінотеатр

За інформацією столичних журналістів, у відомстві розповіли про проведення операції "Пірати", в ході якої порушили 19 кримінальних справ у сфері порушення прав інтелектуальної власності, а чотирьом особам вже повідомили про підозру.

"Протягом проведення операції до суду вперше направлено справу стосовно молодої людини, яка знімала прем'єрні покази кінофільмів у кінотеатрах і продавала ці відео для розповсюдження на піратських сайтах. Справу було кваліфіковано за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторських і суміжних прав) КК України. Зараз жителю міста Кривий Ріг загрожує до двох років ув'язнення", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Також правоохоронці припинили роботу більше 30 піратських онлайн-кінотеатрів і ряду інших піратських ресурсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська кіберполіція оголосила війну сайтів, які займаються поширенням піратського контенту. 8 квітня 2019 року в Україні стартувала операція "Пірат", її мета — посилення протидії порушенням у сфері порушення авторських прав правовласників. Тільки з початку року кіберполіцейські прикрили сотні онлайн-кінотеатрів.

Офіси веб-ресурсів працювали в основному в Києві, а також у Львівській та Закарпатській областях. Яким саме способом було зупинено їх роботу — силовики не уточнюють.

Нагадаємо, хакери зламали Metro Exodus за 5 днів.

Як повідомляв Знай.uа Україна поклала кінець змовою хакерів: кіберзлочинці обікрали 170 країн.

Знай.uа писав, Google оголосив війну інтернет-піратів.