У більшості областей України в понеділок, 20 травня, очікується тепла і сонячна погода, однак, жителям заходу пощастить набагато менше. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, у понеділок, 20 травня, у західних областях, а також Вінниці очікуються дощі, грози, пориви вітру та шквали досягнуть 15-20 м/с. Крім того, в Карпатах і Прикарпатті вдень очікуються сильні дощі.

Решта ж українці зможе вдосталь насолодитися теплою весняною погодою. Вдень температура повітря підніметься до +28 градусів, а вночі впаде до +8...+10 на сході і до +11...+16 в інших регіонах.

З цими даними погодилася і народний синоптик Наталка Діденко. На своїй сторінці у Facebook фахівець пише, що в понеділок особливих змін у погоді не очікується.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Дощі з грозами 20 травня пройдуть на Заході (це не синоптики, це все атмосфера розташовує), а також у Вінницькій, Житомирській та місцями в Одеській області. По грозах можливі сильні зливи, шквалисте посилення вітру, локально ймовірний град. Обережно! Решта території - сухо, сонячно", - пише Діденко.

Як повідомляє синоптик, протягом дня на решті території України очікується +22...+28 градусів, а на півдні і сході ще тепліше - +27...+32 градусів. У Києві без опадів, +25...+27 градусів.

"Відразу після понеділка погода в більшості областей України погіршиться 21-22 травня дощі з грозами поступово поширяться на більшу частину території, температура повітря знизиться. Синоптичні зміни можуть вплинути на самопочуття, самовладання і настрій. Не піддавайтеся. Це все - тимчасово", - підсумувала Діденко.

Понеділок особливих змін у погоді не організує. Дощі з грозами 20 травня пройдуть на Заході (це не синоптики, це все...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 19 mei 2019

Нагадаємо, Україну поглинає грозова погода. Мнсники оголосили штормове попередження.

Раніше Знай.uа повідомляв, село Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області накрило величезним градом.

Також Знай.ua писав, що садити у середині травня у відкритий грунт.