У понеділок, 20 травня, відзначається народне свято Купальница. У цей день прийнято зганяти коней до річки для купання і спостерігати за природними явищами, щоб передбачити погоду на найближчий час.

Православна церква 20 травня відзначає свято Спомин явлення на небі Хреста Господнього в Єрусалимі. Дана подія сталася у Візантії у IV столітті. За переказами, після смерті імператора-християнина Константина Великого на престол зійшов його син Констанцій. Він став еритиком і тоді Бог явив на небі хрест Господній, який побачило багато мешканців Єрусалиму і навернулися у віру.

Традиції 20 травня

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У народі в цей день прийнято не тільки купати коней, але й купатися самим. З самого ранку слов'яни рушали на річку, набирали в відра води і залишали її на сонці. За переказами, прогріта за день вода має цілющі властивості і може лікувати від хвороб. Коней вона робить міцними, а людям дарує захист від усякої скверни.

Прикмети 20 травня

Ранні ластівки — рік буде щасливий.

Якщо ластівки високо літають, то погода буде гарна.

Дощовий день — до теплого вересня.

Молодий місяць у небі — настав час саджати овочі, щоб восени отримати багатий врожай.

Якщо вранці повітря сухе, а до вечора вологість збільшитися, то наступного дня буде ясна і тепла погода.

Швидке висушування поверхні калюж і грунту — до суховію.

Місяць червоного кольору — до дощу.

У місяця роги опущені вниз — на хорошу погоду.

На акації багато нектару і бджіл — до дощу.

Сни з 19 на 20 травня несуть благополуччя.

Сновидіння, побачене вдень 20 травня, віщує радісні події. Але розповідати сон нікому не можна.

Нагадаємо, привітання з Днем ангела Василя у листівках і віршах.

Раніше Знай.uа повідомляв, президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення свята - Дня батька, який відзначається щорічно у третю неділю червня.

Також Знай.ua писав, українські зірки-красуні розповіли про любов до вишиванки.