Потужний смерч пронісся по Україні і перелякав сотні людей

У суботу, 25 травня, під Мелітополем у Запорізькій області пронісся смерч. На полях за містом утворилася страшна воронка.

Відео смерчу з'явилося на відеохостингу YouTube.

Рідкісне природне явище для цієї місцевості вдалося зняти на відео місцевим жителям з району вулиці Бєлякова.

У Зеленського попередили про масову "чистку"

Представник Зеленського зазначив, що доцільно переглянути кількість народних депутатів у зв'язку з скороченням кількості населення. Відповідну заяву зробив представник президента України Володимира Зеленського в парламенті Руслан Стефанчук.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він підкреслив, що в суспільстві обговорюють кількість народних депутатів, яким раніше делегували свої повноваження. Представники президента у Верховній Раді вважають, що 450 депутатів було цілком достатньо, коли українців нараховувалося 52 мільйони.

У Зеленського вперше розповіли про нові тарифи

Офіційний представник президента України Володимира Зеленського в уряді Андрій Герус розповів, що запропонує команда слуги народам в якості енергетичних ініціатив.

"Ще на зустрічі з єврокомісаром з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнесом, Зеленський говорив, що демонополізація енергетичних ринків — один з наших пріоритетів. Відкриття ринку для імпорту електроенергії будуть стимулювати конкуренцію. Наприклад, електроенергія на біржі в Угорщині сьогодні дешевше, ніж тарифи українських вугільних електростанцій. Якщо відкриємо для них ринок, українські вугільні електростанції в умовах конкуренції знизять ціни", — розповів він в одному з недавніх інтерв'ю.

Українські заробітчани кинулися встановити рекорд

У 2018 році Польща видала майже 330 тисяч дозволів на роботу для іноземців. Це на 40% вище, ніж у попередньому році і майже в п'ять разів більше, ніж за 4 роки до цього.

Стало відомо, що 70% всіх робочих віз в 2018 році отримали саме громадяни України. Всього ж подібні дозволи отримали громадяни 125 країн.

Тисячі декларацій лікарів з пацієнтами анулюють

В електронній системі Національна служба здоров'я України скасувала 10244 декларації про вибір лікаря. Про це йдеться в поясненні на сторінці НСЗУ в Facebook. Наголошується, що жителі Ірпеня підписали з комунальним підприємством "Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги" Ірпінської міської ради ці документи.

Як відомо, на основі даних з системи лікувальні заклади отримують фінансування прийнятих пацієнтів, то в НСЗУ регулярно перевіряють дані в електронній системі, щоб уникнути подвійної оплати і від'єднати облікові записи померлих.