Черговий комунальний скандал пов'язаний із закупівлями сколихнув Харків.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Цього разу спеціалізоване комунальне підприємство "Харківзеленбуд" Харківської міської ради, головою якої є Геннадій Адольфович Кернес, накупило дерев у ТОВ "Голландські троянди" на 14,8 мільйони гривень.

При цьому наразі вже відомо, що одним із найдорожчих дерев стали п'ять ялин "Глаука", які сягають у висоту близько 10 метрів по 248 тисяч гривень. Проте на ринку ялини висотою 8-9 м можна знайти по 28 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Крім того комунальне підприємство замовило 11 грабів "Фастігіата" форми циліндра висотою 8 м і чотирма формуваннями кореневої системи по 294 тисячі гривень. Проте на ринку можна знайти німецькі граби по 76 тисяч гривень.

Варто відзначити, що усього було замовлено близько 1,5 тисяч дерев, які поставлять вже цього року.

Варто нагадати, що скандальний мер Харкова Геннадій Кернес розповів, для чого з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим збирається іти у парламент. Ведуча прграми Наталія Мосейчук запитала у Кернеса, що саме він та його соратники можуть запропонувати українцям на прийдешніх парламентських виборах. На що Кернес не зміг дати ствердної відповіді.

Нагадаємо, міський голова Харкова Геннадій Кернес не з'явився у п'ятницю, 24 травня, на судове засідання в Полтаві. Відомо також, що він не перебуває на території України. Адвокат міського голови Харкова Олександр Гунченко заявив, що його підзахисний перебуває на лікуванні за кордоном і попросив суд перенести засідання.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям показали "вакансію мрії" - потрібно "супроводжувати VIP-персону з незначними проблемами опорно-рухового апарату". Оплата гідна - 400-500 гривень усього лише за годину роботи.

Також "Знай.ua" писав, що міський голова Харкова Геннадій Кернес дуже шикарно живе на скромну зарплату мера. За інформацією ЗМІ, в декларації у Кернеса записано не все, чим він володіє. Деяке майно мера Харкова записано на його цивільну дружину Оксану Гайсинську.