В Україні за незаконний перетин кордону затримано екс-співробітник МВС Грузії Георгій Самушия.

Про це повідомляють ЗМІ.

При цьому родичі розповіли, що пред'явлені обвинувачення цілком абсурдні. Крім того колишній грузинський правоохоронець особисто збирався повернутись до країни.

"Звинувачення, які йому пред'являє грузинська сторона, абсурдні. Останній раз він був у Франції і його турбувало здоров'я. Так як йому було відмовлено заявку на отримання політичного притулку, він полетів в Україну, де його зустріли племінники, і потім він збирався повернутися в Грузію", - заявляють родичі.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відомо, що грузинська сторона звинувачує Георгія Самушия у тому, що він незаконно позбавив волі іншу людину у 2015 році. Відповідно до данних слідства, за дорученням Мегіса Кардава, Георгій Самушия разом з іншими особами змусив громадянина визнати вчинення терористичного акту в Зугдіді.

Варто нагадати, що член парламенту Грузії від правлячої партії Нукрі Кантарія заговорив про підняття питання про екстрадицію екс-президента Міхеїла Саакашвілі. Він заявив, що прокуратура Грузії повинна обов'язково звернутися до України з вимогою повернути Саакашвілі на батьківщину.

Нагадаємо, агенти Служби безпеки України встановили місцезнаходження громадянина Грузії Вано Надірадзе. Відомо, що цього персонажа Національна поліція України нещодавно оголосила у розшук за незаконне проникнення на територію України з Молдови.

Як повідомляв "Знай.ua", популярна блогер і активістка Ліза Богуцька у своєму Facebook похвалила політика Михайла Саакашвілі і заявила про те, "що образи потрібно залишати". "Образи треба залишати. Заради боротьби з баригами і упирями потрібно об'єднуватися і довбати їх наскільки є сил", - написала вона.

Також "Знай.ua" писав, що колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що до влади в Україні повинні прийти нові обличчя, які ще не були у політиці. Зокрема, Саакашвілі розповів, що перемога Володимира Зеленського стала свого роду електоральним Майданом. За його словами обидва Майдани не принесли бажаних результатів через не зміну політичної еліти під час двох революцій.