Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії

Під час соціальної сесії з питання про Палестину Генеральна асамблея ООН була дуже вражена тим, як багато невинних ліванських і палестинський дітей стали жертвами актів агресії Ізраїлю. Тому за допомогою своєї резолюції постановила щороку відзначати цей день, як Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії. Дату обрали, тому що це річниця першого нальоту ізраїльської авіації на Бейрут в 1982 році. Під час нього загинуло багато мирних жителів, в тому числі і діти.

Ярило Мокрий, Троян

Це день Трибога, свято, коли закінчується весна і починається літо, вважалося, що Ярила Весняного замінює Трисвітлий Дажбог. Також день присвячений перемозі Бога Трояна над Чорним Змієм. У цей день поминали предків і створювали обереги від усього поганого, що можуть зробити русалки або неприкаяні душі небіжчиків. Вночі жінки опахували село, щоб захиститися від нечистих сил.

День Оборонних сил Фінляндії

Це офіційний прапор-день в Фінляндії в честь дня народження маршала Карла Густава Еміля Маннергейма. День став державним святом в 1942 році. Карл Маннергейм був державним і військовим діячем, маршалом і президентом Фінляндії з 1944 по 1946 роки. На честь свята проходить військовий парад, а військовим, що особливо відзначилися вручаються нагороди і привласнюють чин. Також вивішують національний Прапор Фінляндії.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті мученика Василіска.
  • Мученика Іоанна-Володимира, князя Сербського.
  • Седмиця 6-та після Пасхи.

Василіск

Василіском називали міфічну істота, у якої голова півня, тулуб і очі жаби, а хвіст - змії. Хоча іноді він був більше схожий на дракона. В середні віки вірили, що вони дійсно існують і можуть вбивати поглядом. Наші предки вважали, що Василіск вилуплюється з яйця, яке зніс 15 січня семирічний півень. Тому сьогодні намагалися варити яйця тільки вкруту. А у дівчат був звичай плести вінки з березових гілок і кидати їх в річку. Якщо він потонув, це погана прикмета. Якщо ж у цей день багато оводів, значить буде багато огірків цього року.

Народні прикмети на 4 червня

Іменини в цей день

Володимир, Данило, Захар, Іван, Макар, Михайло, Павло, Софія, Тадей, Федір, Яків

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.