Православна церква в цей день вшановує пам'ять апостола від 70-ти Карпа, єпископа. За повір'ям, цей святий приносить удачу всім тим, хто займається рибальством. На Русі вважалося, що на Карпа добре ловляться його «тезки» — коропи, звідси і назва свята: «Карполов». Тому чоловіки в цей день дружно виходили на риболовлю. Інші назви свята: «Карп», «День Карпа», «Земля-кудесниця».

В цей день варто обов'язково піти на рибалку і помолитися святому Карпу, щоб справа було успішною. Після молитви потрібно кинути частування рибам та іншим водяним мешканцям. Це дуже старий обряд ще старослов'янської Русі, але раніше кидали вбиту тварину. Якщо зловите коропа, то це дуже хороший знак, який обіцяє успіх. Риба така хитра і бойова, що в народі її назвали «водяною лисицею».

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ще раніше виставляли горщики та інший посуд під квітучу шипшину, щоб пішов неприємний запах. Можете і самі постояти перед шипшиною, це допоможе позбавитися від хвороб і захиститися від майбутніх недуг. Люди, які страждають зайвою худобою можуть теж подихати запах її квітів, це допоможе набрати вагу.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Народні прикмети на 8 червня

Ще сьогодні слід покликати майстра, щоб перевірив піч або плиту з духовкою. Майстра слід пригостити короваєм і не шкодувати для нього грошей. Але і сам майстер не повинен ставити занадто велику суму оплати, інакше йому може весь рік не везти. Також пригощають і домовика, який, за повір'ям, живе за піччю. Так він буде охороняти ваш будинок і краще про нього піклуватися.

Дівчата раніше ще готували чарівне молоко. Для цього брали глечик з ранковим молоком і приносили його до шипшини ненадовго, а потім випивали. Вважалося, що шипшина наповнить його силою і допоможе зачарувати потрібного чоловіка.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.