Всесвітній день океанів

Свято запропонували проводити на Зустрічі на вищому рівні «Планета земля» в Ріо-де-Жанейро в 1992 році. З того часу його відзначають щороку всі, хто хоч якось відноситься до Світового океану. В цей день екологи, іхтіологи, співробітники акваріумів, дельфінаріїв, зоопарків об'єднують свої зусилля, щоб захистити мешканців океану і забезпечити стабільну екологічну обстановку.

Свято стало офіційним з 2009 року після постанови Генасамблеї ООН. Океани є легенями нашої планети, вони забезпечують найбільше кисню, займають 3/4 водних запасів і 99% площі, тому є невід'ємною частиною процесу сталого розвитку.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Всесвітній день в'язання на публіці

День святкують з 2005 року в одну з червневих субот. Це незвичайне свято, в якому беруть участь усі, хто любить в'язати гачком або спицями. Вони збираються в громадському місці і просто займаються улюбленою справою. Вперше день пройшов в Парижі, його придумала Даніель Лендес, яка дуже любила в'язати. Потім публічно стали в'язати не тільки француженки, але і жінки з інших країн. У акції навіть є своя емблема з в'язальними спицями на тлі карти Європи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зараз у таких заходах беруть участь більше 50 країн, вони показують суспільству, що це може стати соціальною діяльністю, якою можуть займатися всі бажаючі. Також проводять виставки в'язаних виробів, майстер-класи, покази мод.

Православні свята:

  • Великомученика Георгія Нового, постраждалого від царя турецького Селіма.
  • День пам'яті апостолів від 70-ти Карпа і Алфея.
  • Седмиця 6-та після Великодня.

Карп Корополов

У цей день вшановують апостола Карпа, учня святого Павла. Про його життя відомо дуже мало, він лише кілька разів згадується у священних книгах. Через те, що його ім'я схоже на назву риби, його пов'язували з рибальством. На Русі вірили, що в цей день відмінно ловляться коропи. Також було прийнято виставляти за кущі шипшини горщики і миски, щоб позбутися неприємного запаху, а самі люди дихали запахом квітів шипшини, щоб позбутися хвороб.

Народні прикмети на 8 червня

Ще запрошували пічника, щоб підправив піч, його потім пригощали короваєм, а ще шматочок залишали для домового за піччю. Звертали увагу в цей день на комарів. Якщо їх було багато — то останні дні червня очікувалися теплими, але дощовими.

Іменини в цей день

Олександр, Георгій, Давид, Єгор, Олена, Іван, Карпо, Макар, Юрій

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.