Очільниця МОЗу України Уляна Супрун розповіла, яким чином літня засмага впливає на організм людини. На початку літа вона дала цінні поради, що робити, раптом вже з’явилися сонячні опіки.

Уляна Супрун з чоловіком
Уляна Супрун з чоловіком

Про це Уляна Супрун написала на власній сторінці в Facebook.

В.о. міністра спростувала поширений міф про “корисність” ультрафіолету для здоров’я людиниі зазначила, що спека - не час засмагати. А саме час їсти овочі та фрукти і користуватися сонцезахисними засобами. Звісно, ви можете засмагати. Ультрафіолет "корисний" для утворення зморшок, сухості шкіри та появи опіків і раку. Тому краще бути дуже обережним із сонцем.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Пам’ятайте про правило чайної ложки – крем слід наносити по чайній ложці на кожну частину тіла. Більшість людей наносять мало засобу, але він потрібен і рукам, і пальцях рук і ніг, і вухам, і литкам. Дві години на пляжі потребують 35 мл крему", – розповідає Уляна Супрун.

Крем потрібно "оновлювати" кожні дві години, але краще не виходити на вулицю в період з десятої ранку до четвертої години вечора.

"Крім цього, ультрафіолет буквально сушить шкіру. Цей процес називається фотостаріння. Ультрафіолет активує ферменти, що руйнують компоненти матриксу шкіри, які забезпечують її пружність: гіалуронову кислоту та колаген", – каже Супрун.

Якщо ж врятуватися від сонця не вдалося, потрібно негайно піти у тінь або приміщення і охолодити опік. Допоможе прохолодний душ або компрес. Також зменшити запалення допоможуть ацетилсаліцилова кислота і парацетамол.

"Після опіку слід вживати багато рідини – перегрів міг викликати зневоднення. А також вживати продукти, багаті фолієвою кислотою і каротиноїди: броколі, шпинат, печінку, моркву, перець, смородину. Саме їх нутрієнти допоможуть відновитися після опіку", – підсумувала Уляна Супрун.

Нагадаємо, Уляна Супрун закликала всіх українців діяти, чиновниця пішла на радикальні заходи.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун поділилася власним досвідом боротьби з інформаційними бульбашками.

Також Знай.ua писав про те, що глава Міністерства охорони здоров'я Супрун порадила українцям більше голодувати.