Сезон відпусток відкрито та багато українців відправляються у мандрівку, прихопивш з собою дітей. Однак не всю малюки можуть нормально перенести тривалу поїздку. Часто дітям стає погано у транспорт ті навіть біля моря, це називають "морською хворобою". Як з цим боротися, розповів лікар Комаровський.

За словами лікаря, заколисування у транспорті – це стан при якому людину в поїздці нудить, паморочиться голова, рясне слиновиділення, пітливість, нудота і блювота. Виникає такий стан при тривалому подразненні вестибулярного апарату – в поїздках автобусом, прогулянках на воді чи в літаках.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Євген Комаровський

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лікар дав кілька порад, як у такі неприємні моменти полегшити стан дитини:

  • -пересісти на переднє сидіння;
  • -розташуватися обличчям по ходу руху;
  • -дивитися як можна далі вперед;
  • -притиснути голову до спинки сидіння (до підголівника);
  • -забезпечити доступ свіжого повітря, направити струмінь -повітря на обличчя; якщо є можливість — бути там, де є -свіже повітря (не в каюті, а на палубі);
  • -дрібними ковтками пити холодну воду, чай, соки;
  • -смоктати кубики льоду, льодяники, м'ятні таблетки;
  • -якщо є можливість, зупинятися кожні 30-40 хвилин;
  • -застосовувати спеціальні ліки, що зменшують симптоми -заколисування, найменування та дози яких узгоджені з лікарем до поїздки.

В якості профілактики Комаровський порадив перед поїздкою не їсти жирниї продуктів, утриматися від солоного та молочки. А дорослим краще не вживати алкоголь перед поїздкою. Поїсти потрібно не пізніше, ніж за дві години до поїздки. І головне, за словами Комаровського, слід уникати перегріву.

Нагадаємо, медики назвали найбільш небезпечні дієти.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкрще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський розповів, як впоратися з головною проблемою першокласників.