Всесвітній день донора крові

В цей же день в травні 2005 року міністри охорони здоров'я Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я одноголосно прийняли заяву підтримувати добровільну здачу крові в якості донорів. А цей день зробили Всесвітнім днем донора крові. Дату присвятили до дня народження Карла Ландштейнера. Він був австрійським лікарем та імунологом, Нобелівським лауреатом, який відкрив групи крові людини.

Це особливий день, який відзначають на честь донорів крові. А мета дня – підвищити обізнаність про необхідність безпечної крові та її продуктів, також висловлюють подяку донорам, які добровільно і безоплатно здають свою кров.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Міжнародний день блогера

Ідея проводити це свято з'явилася в 2004 році. Близько 500 чоловік з 40 різних країн об'єдналися і вирішили створити свій день, як символ дружніх відносин між блогерами в усьому світі. Люди, які пишуть у своїх блогах на різних мовах стають ближче, підтримують один одного і своїх підписників. До їх суспільства може приєднатися будь-хто, у кого є доступ в інтернет. Стать, вік, національність не важливі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

День американського прапора

Цей день дуже люблять американці і святкують його кожен рік. Вони прикрашають будинки прапорами, так проявляють свій патріотизм. Особливо ця акція стала популярною після подій 11 вересня 2001 року. Зараз цілий тиждень з цим свято проголошений як Тиждень національного прапора. Вітають вивішування прапора скрізь під час цього тижня, але обов'язково його мають повісити на всіх будівлях уряду.

Православні свята:

  • Віддання свята Вознесіння Господнього.
  • Прославлення Святого праведного Іоанна Кронштадтського.
  • Преподобного Діонісія, ігумена Глушицкого.
  • Седмиця 7-ма по Пасці.
  • Пісний день.

Устин — Брусничні губи

У цей день Православна церква вшановує святого Іустина Філософа — ранньохристиянського мученика. На Русі в цей день особливо уважно спостерігали за сходом сонця. Якщо небо чисте, то жито буде густе і стигле. А дівчата проводили свої особливі обряди. Якщо хочеться позбутися від неприємного шанувальника, то потрібно зірвати гілочку верби і застромити її між своїми слідами. А якщо навпаки хочеться, щоб цей чоловік любив її і було сімейне щастя, з ним просто потрібно провести вечір цього дня.

Народні прикмети на 14 червня

Іменини в цей день

Василь, Віра, Вікторія, Гаврило, Давид, Денис, Іван, Павло, Харита

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.