Почесний патріарх Православної церкви України Філарет хоче відмовитися від Томосу і відновити Київський патріархат.

Філарет стверджує, що при створенні ПЦУ йому обіцяли, що митрополит Епіфаній буде відповідати тільки за зовнішні зв'язки, а в Україні церквою буде керувати Філарет.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Цього не сталося, тому патріарх заявив, що збирається відновити УПЦ Київського патріархату, хоча в Міністерстві юстиції впевнені, що це неможливо.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Ми скликаємо помісний собор, на якому не ухвалимо рішення того собору, який був 15 грудня 2018 року. Значить, він для нас не є обов'язковим. Цим ми покажемо, що Київський патріархат був, є і буде. Собор ми скликаємо на 20 червня", - заявив напередодні Філарет.

Патріарх вважає, що зможе "зберегти Київський патріархат. Він хоч буде і маленьким, але виросте у велику церкву". Філарет також заявив, що предстоятель ПЦУ митрополит "Епіфаній - слуга Вселенського патріарха".

Нагадаємо, стало відомо, чим загрожує Україні "Воскресіння" УПЦ КП.

Раніше Знай.uа повідомляв, українцям назвали "божественний" дохід української церкви.

Також Знай.uа писав, патріарх Варфоломій втрутився в розборки між Єпіфанієм і Філаретом.