Філарет зробив важливу заяву про "війну" з ПЦУ

Патріарх Філарет заявив, що не збирається "воювати" з Православною церквою України за майно. Про це він повідомив журналістам після того, як скликав "собор", на якому прийняли рішення про відновлення Київського патріархату.

Брифінг Філарета за підсумками «собору»

Владика Філарет зібрав «собор» УПЦ КП у Володимирському соборі Києва. На нього прибули лише кілька єпископів з понад 40, які до неї раніше належали. Між митрополитом ПЦУ Епіфанієм та почесним патріархом Філаретом вже довгий час триває конфлікт. Філарет не визнає ліквідацію УПЦ КП.

Geplaatst door ТСН op Donderdag 20 juni 2019

"Ми воювати за майно не будемо. Сподіваємося, що єпархії з часом зрозуміють, що вони належать до чужої церкви, а їм треба належати до своєї, української церкви, незалежної. Вони будуть вирішувати самі, ми на них тиснути не будемо", - зазначив Філарет.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Відеозізнання вбивці Даші Лук'яненко злили в мережу

Всю Україну приголомшило жорстоке вбивство 11-річної Даші Лук'яненко. Дитину шукали 6 діб й залучили сотні поліцейських, військових Нацгвардії та волонтерів.

Тіло дитини виявили на території одного з домогосподарств у селі Іванівка Одеської області. Поліція оголосила підозру 22-річному Миколі Тарасову, його визнали винним.

"Побачив на базарі. Коли вона йшла з базару, я її завів до хати. Вбив в будинку. Просто взяв і вбив. Руками",- заявив Тарасов.

Українців приголомшили новими цінами на газ

В Європі ціни на природній газ від початку року впали на 50%. Наразі блакитне паливо там коштує близько $110-120 за тис. куб. м. Така ситуація склалась тому, що попит в несезон на природний газ незначний.

Низькі ціни триматимуться ще близько місяця. А по мірі наближення опалювального сезону будуть зростати. До опалювального сезону готується не тільки український НАК "Нафтогаз", але і ключові постачальники природного газу в Європі.

У Путіна свій диявольський план, як звільнять українських моряків

Президент Росії Володимир Путін під час "Прямої лінії" 20 червня сказав журналістам, що "ми думаємо про це, ми не забули" до питання про повернення журналіста Кирила Вишинського з українського слідчого ізолятора в обмін на українців – Олега Сенцова і моряків, захоплених Росією в листопаді 2018 року.

Багато переконані, що Путін просто намагається придумати стратегію, щоб обміняти їх на кращих для себе умовах, хоча Росія і зобов'язана звільнити українських моряків і повернути українські кораблі.

Зеленський зробив потужний заяву по Донбасу

Президент Російської Федерації Володимир Путін відреагував на заяву президента України Володимира Зеленського про те, що той не збирається вести переговори з представниками псевдо республік "ДНР" та "ЛНВ".

"Він талановита людина. Я пам'ятаю його виступу на КВК у Москві. Але те, що ми зараз бачили сюжет про біженців з України), не смішно. Це не комедія, це трагедія. Якщо він опинився на чолі держави, ці проблеми потрібно вирішувати", - сказав Путін.