День Конституції України

В Україні це державне свято, яке відзначають щороку. В цей же день в 1996 році ВР України прийняла Конституцію, а саме першу Конституцію незалежної України. До цього всю ніч депутати працювали над проектом, враховували зауваження президента і підтримували статті: про державні символи, державну українську мову і право приватної власності. Прийняття Конституції закріпило суверенітет України та її територіальну цілісність. В Україні у Конституції найвища юридична сила. Закони теж повинні їй відповідати і прийматися на її основі.

Те, що прийняли Конституцію, стало дуже важливим кроком, щоб забезпечувати права людини і громадянина та підвищити міжнародний авторитет нашої країни.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Свято Найсвятішого Серця Ісуса у західних християн

Цей день відзначають завжди в п'ятницю на 19-й день після П'ятидесятниці і на 8-й день після свята Тіла і Крові Христових. Тема свята – любов Бога, яка явлена нам у Його серці, подяку за любов і спасіння. Ісус – джерело спокути і дає любов, яка допомагає нам самим ще сильніше любити Христа, а через нього і ближніх.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Серце тут не зовсім звичайне поняття. Зараз це символ почуттів, але в єврейській мові – глибинна сутність людини, її рішення і наміри. Вважається, що Бог дав «серце» людям, щоб мислити. А людське серце – це джерело свідомої особистості.

Відовдан (День святого великомученика Царя Лазаря і всіх мучеників сербських)

У сербів у цей день національне свято, яке ще іноді називають Видів день. Його відзначають на честь знаменитої битви на Косовому полі в 1389 році і Лазаря Хребеляновича, який був останнім незалежним правителем Сербії і загинув у цій битві. Потім його канонізували. Раніше свято присвячувалося святому мученику Віту, який постраждав від гонінь на християн при Діоклетіані. Але в останні століття пов'язують тільки з битвою.

Зараз це водночас і свято, і день скорботи. За традицією проходять урочисті богослужіння, літургії та панахиди. Також приурочені до дати різні просвітницькі заходи та концерти. Найбільш особливі урочистості проходять на Косовому полі.

Православні свята:

  • Святителя Іони, митрополита Московського і всієї Русі, чудотворця.
  • День пам'яті преподобного Варлаама Хутинського.
  • Седмиця 2-га після П'ятдесятниці.
  • Продлжается Апостольський піст, пісний день.

День Фіта

Фітом на Русі прозвали святого Віта — мученика періоду раннього християнства. У цей день звертали увагу на дощ, якщо він йде, то це погано для жита. А взагалі після цього дня небажано сіяти, тому що хліб не дозріє. Але так як овес починає сильно зростати, то поля охороняли від худоби, щоб тварини не з'їли соковиту зелень. Якщо ж це не робити, то і тваринам буде погано, вони можуть захворіти і загинути.

Народні прикмети на 28 червня

Іменини в цей день

Григорій, Єфрем, Кіра, Лазар, Михайло, Модест, Семен, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.