День Конституції Вірменії

Цей день у Вірменії відзначають щороку 5 липня. Це неробочий день, під час якого проводять різні святкові та урочисті заходи. У 1995 році в цей день проект Основного закону, який підготували ідеологи правлячої тоді партії, і винесли на референдум. Народ Вірменії схвалив і цей закон став першою Конституцією.

Однак двічі в неї вносили зміни: 27.11.2005 і 6.12.2015. За першою статтею Конституції Республіка Вірменія є суверенною, соціальною, демократичною і правовою державою. А по другій влада у Вірменії належить народу, яку він здійснює через вільні вибори і референдуми.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День Кирила і Мефодія в Чехії

Це державне свято Чехії. Це свято слов'янської писемності. В цей день відбуваються урочисті богослужіння в церквах і соборах Чехії, в тому числі і в православному кафедральному соборі Кирила і Мефодія в Празі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фестиваль в честь леді Годіви

Історію про леді Годіву знають багато, це дуже популярна англійська легенда. І старе англійське місто сповнене листівок, сувенірів і навіть статуй з цієї тематики.

Згідно з цією легендою Годіва була вродливою дружиною місцевого лорда Леофріка, графа Мерсіа. І вона дуже здивувалася, яка бідність її оточує. Вона просила чоловіка скасувати жахливі податки, але Леофрік сказав, що виконає це бажання тільки в тому випадку, якщо вона оголена проскакає на коні через все місто. Він був упевнений, що Годіва цього не зробить. Але він помилявся. Годіва в цей день наказала жителям закрити віконниці і закритися вдома, тільки хлопець на ім'я Том не послухався. За це небо його покарало, і він осліп перш ніж побачив Годіву. Потім жінка повернулася до чоловіка і йому довелося стримати своє слово.

Історія вперше з'явилася в 1188 році, Тим не менш, щорічне святкування на честь леді Годіви жителі Ковентрі заснували ще в 1678 році. Серед традиційних заходів фестивалю - хода напівроздягнених Годів, барвистий карнавал в костюмах 11 століття, жива музика, багато пісень і, звичайно ж, феєрверк.

Православні свята:

  • Священномученика Євсевія, єпископа Самосатського.
  • Мученика Галактіона і мучениці Юліанії.

Євсєєв день

У цей день вшановують пам'ять єпископа Самосатського Євсевія. У народі це був день зустрічей. Перед цим за день Улян не знайшов Уляну, тому тепер вона йде шукати. Такою була легенда. В цей день дивилися за погодними прикметами. Якщо йде дощ, то урожай хліба буде хорошим. Про це ж міг сказати і місяць, якщо мерехтів ввечері в небі.

Народні прикмети на 5 липня

Іменини в цей день

Василь, Гаврило, Галактіон, Геннадій, Григорій, Уляна, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.