Очевидці зробили кілька цікавих фотодоказів, як відновлюється життя у зоні відчуження. Нові знімки з Чорнобиля облетіли мережу, вони є підтвердженням того, що не дивлячись на згубний вплив радіації на довкілля, у тій місцевості буяє життя.

У соцмережах публікують фото диких кабанів, які розгулюють по території Чорнобильської зони відчуження. Знімок опублікований на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. В об'єктив фотографа потрапили дві особини, які в пустельній і вкрита буйною рослинністю местнности переходять зарослу травою дорогу.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як повідомляється на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в соціальній мережі, в останнє десятиліття рисі все частіше стали зустрічатися в українських лісах.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

В чорнобильські ліси повернулася і успішно розмножується рідкісна рись.

"Про повернення рисі в наші ліси стали говорити лише в останнє десятиліття. Фото і відео з встановлених пасток стверджують, що цей рідкісний вид повернувся на колишні місця проживання. Доведено, що цей великий хижак водиться практично на всій території нашого заповідника, включаючи території навколо населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Додамо, що Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник бстворили у 2016-му, через 30 років після аварії на атомній електростанції.

Метою є збереження та відновлення типових і унікальних природних комплексів того регіону.

Нагадаємо, ліквідаторів Чорнобильської катастрофи чекає бюрократичне пекло. У Кабінеті міністрів повідомили про важливі зміни.