У четвер, 11 липня, керівник нафтогазового бізнесу "Нафтогаз України" Андрій Фаворов на нараді у Володимира Зеленського повідомив, що знижує ціни на газ для населення на 10,4% і підписав відповідне розпорядження. Про це повідомляє прес-служба президента.

Фаворов пояснив зниження ціни збільшенням обсягу газу на європейському ринку за рахунок пропозиції російського і американського скрапленого палива. За його словами, завдяки цьому Україна зможе збільшити закачування газу в підземні сховища.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зараз ціна газу в кожній області вирізняється через різні тарифи на розподіл палива. В середньому українці платили близько 7750 грн за тисячу кубометрів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо знижка складе 10,4%, то ціна знизиться до 6950-7000 грн за тисячу кубометрів.

"Для ліцензіатів, компаній у яких встановлено понад 90% лічильників, тарифи затверджує НКРЭКУ, а для інших - місцеві органи влади. Тарифи не переглядають, тому що до опалювального сезону ще далеко, хоча формальна підстава для цього є. Зараз це мало кого хвилює. Швидше за все, до осені газ знову почне дорожчати, тому потім тарифи довелося б коригувати ще раз", - зазначив енергетичний експерт Дмитро Марунич.

За словами експерта, вже зараз ф'ючерсні контракти на постачання палива взимку 2019-2020 років на 25% вище поточних цін в євро. Тобто, трейдери очікують зростання. Швидше за все, в Україні газ до опалювального сезону подорожчає мінімум на 25%, тобто повернеться до позначки 8,5 тис. грн.

Нагадаємо, що для українців від рішення суду, що підвищення тарифів на газ і тепло в 2016 році було незаконним, нічого не зміниться.

Як повідомляв портал Знай.uа, в "Нафтогазі" повідомили про нову ціну на блакитне паливо для населення.

Також портал Знай.uа писав, як не переплачувати за рахунками в платіжках.