День бухгалтера і аудитора України

В Україні це професійне свято відзначають щороку 16 липня. До 2018 року воно називалося просто Днем бухгалтера. Свято поставили на цю дату, тому що саме 16 липня 1999 році прийняли закон «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Він визначає правові основи організації, регулювання і ведення бухобліку. До 2004 року федерація аудиторів і бухгалтерів України відзначала день неофіційно. Це допомогло професії стати престижніше, щоб влада по-новому поглянула на її представників.

Асаха Пуджа в Таїланді

Цей день вважається днем заснування буддизму. Його присвячують тому дню, коли після просвітління Будда прочитав свою першу проповідь 5-ти йогам. Вони вели аскетичний спосіб життя, і Будда пояснив їм як бачить устрій світу. У його словах було багато сили й сенсу, хоча вислови були короткими, але як дзеркало відображали суть поведінки людей, через що вони були в невіданні і в стражданні.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Більше 2500 років тому за допомогою всього декількох виразів Будда озвучив те, що служить дороговказом для всіх, кого цікавить, чому світ влаштований саме так. Ці слова з роками перетворилися в потужну релігію, у якої мільйони послідовників. В цей день в Таїланді буддисти приходять рано вранці в храми, приносять їжу монахам та інші речі, які їм необхідні. Новачків звертають в ченці й послушники. А найбільш значущі церемонії проводять під керівництвом монахів-настоятелів. Люди разом медитують, співають мантри, проводять ритуали.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Православні свята:

  • Перенесення мощей святителя Филипа, митрополита Московського і всієї Русі чудотворця.
  • Мученика Іакінфа Римського.

Мокій і Марк, Стожари

Наші предки вважали, що цей день не щасливий, тому нових справ не починали, а також були дуже обережні. Назва Стожари пішло від назви скупчення Плеяди в сузір'ї Тельця. Вважається, що воно віщує удачу мисливцям, а якщо на небі немає цих зірок, то здобичі не буде. Також в цей день збирали мак. На комах дивилися з особливою увагою, тому що якщо мошки і комарі літають колами, то найближчі 7 днів буде хороша погода.

Народні прикмети на 16 липня

Іменини в цей день

Олександр, Анатолій, Антон, Василь, Георгій, Герасим, Іван, Костянтин, Марк, Михайло, Никодим, Філіп

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.