Через 30 років чисельність працездатного населення в Україні зменшиться на 30%. За прогнозами МВФ, дана тенденція охопить усю Центральну, Східну і Південно-Східну Європу через демографічну кризу.

За інформацією аналітиків, кількість працездатного населення йде на спад через еміграцію. Як правило, вирішили виїхати за кордон на заробітки більш молоді і освічені, ніж ті, хто залишився на батьківщині.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У МВФ відзначили, що найбільше постраждають Україна, Болгарія, Латвія та Польща.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Внаслідок демографічних змін, темпи зростання економіки поступово скоротяться у всіх цих країнах, якщо ті не будуть компенсувати втрати зовнішніми притоками. Так, середньорічне зростання ВВП у цьому регіоні з 2020-го по 2050-й роки опуститься приблизно на 0,6%, що спровокує загальне зниження рівня виробництва на 17%.

заробітчани
заробітчани

Нагадаємо, українців приголомшили новими тарифами.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці масово біжать з Польщі до Чехії.

Також портал Знай.ua писав, Верховна Рада ухвалила закон про Виборчий кодекс з відкритими списками.