Зовнішньополітичні радники країн-учасниць нормандського формату домовилися про обмін полоненими протягом місяця. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Пристайко уточнив, що зустріч радників лідерів нормандської четвірки відбулася 12 липня в Парижі. На ній обговорювалася можливість обміну полоненими форматів 10 на 10 або 15 на 15. Він додав, що головним завданням при цьому є розблокування процесу обміну всіх на всіх.

"протягом місяця домовилися здійснити обмін певної кількості, як ми назвали, наших полонених. Президент Зеленський говорив про 10 на 10, 15 на 15, в принципі ми не замикаємося навколо кількості людей, наше завдання - обміняти, отримати наших людей назад і розблокувати цей процес обміну всіх на всіх, про який ми говоримо і який досі був заблокований ", - заявив Пристайко."Протягом місяця домовилися здійснити обмін певної кількості, як ми назвали, наших полонених. Президент Зеленський говорив про 10 на 10, 15 на 15, в принципі ми не замикаємося навколо кількості людей, наше завдання - обміняти, отримати наших людей назад і розблокувати цей процес обміну всіх на всіх, про який ми говоримо і який досі був заблокований ", - заявив Пристайко.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Брифінг Вадима Пристайка за підсумками зустрічі радників лідерів "Нормандської четвірки" YouTube: https://youtu.be/uruPHrHX8qo

Geplaatst door 5 канал op Dinsdag 16 juli 2019

Раніше повідомлялося, що українським морякам продовжують арешт на 90 днів. Про це повідомляє телеграм-канал Klymenko Time.

Слідче управління ФСБ Росії звернулося до суду з клопотанням про продовження на 3 місяці арешту українських моряків, захоплених у Керченській протоці. До 26 жовтня.

Нагадаємо, українські моряки повернуться додому.

Як повідомляв Знай. ua, у МЗС Росії повідомили про переговори з Україною щодо повернення українських моряків.

Також Знай. ua писав, що путінські суди перейшли на новий рівень знущання над українськими моряками.