У "Слуги народу" Зеленського зробили гучну заяву, українці затамували подих

У неділю, 21 липня, відбулися позачергові вибори у Верховну Раду України. За результатами екзит-полів, зі значним відривом перемагає партія Володимира Зеленського "Слуга народу".

У партії заявили, що у новій Верховній Раді законопроекти будуть ставитися на голосування, тільки один раз, як це дозволено регламентом. Про це сказав голова президентської політсили Дмитро Разумков, зазначивши, що попереднє скликання ВРУ грубо порушувало закон.

Українцям презентували унікальну соцслужбу, головні нововведення

Українці незабаром відчують на собі реформу соціальних служб. Так, у процесі реформи багато соцслужби об'єднаються в загальному Центрі контролю.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Однак при цьому відбудеться поділ функцій нарахування соціальних виплат та контролю за правильністю використання коштів з бюджету, які виділяють на "соціалку".

Зеленський розповів, коли почнуться "посадки корупціонерів"

У неділю, 21 липня, відбулися позачергові вибори у Верховну Раду України. За результати екзит-полів, перше місце здобула партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу".

Президент заявив, що обіцяні "посадки" корупціонерів почнуться після того, коли запрацює новий уряд і буде призначений новий генеральний прокурор. Про це Зеленський сказав в штабі "Слуги народу" після оголошення результатів екзит-полу. Зазначимо, що за різними даними екзит-полів, партія набрала від 42 до 44% голосів українців.

В ОБСЄ зробили жорстку заяву про вбивство Шеремета

Спеціальний представник і координатор Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликає українську владу якомога швидше закрити розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, яке було скоєно ще в 2016 році.

"Через три роки вбивство Павла Шеремета нерозкритим залишається і продовжує впливати на свободу слова, свободу ЗМІ та безпеку журналістів. Українська влада зобов'язана забезпечити, щоб його вбивство, а також всі інші напади і вбивства журналістів переслідувалися за законом, а виконавці і замовники цих злочинів постали перед судом", - йдеться в заяві.

Вакарчук розповів про долю групи "Океан Ельзи"

Відомий український співак і лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук розповів, що буде з групою "Океан Ельзи" після того. як він повністю зануриться в політику. Про це Вакарчук розповів у власному штабі після оприлюднення результатів екзит-полів.

"Я людина, яка декларує відсутність подвійних стандартів, я людина, яка декларує автентичність. Хіба я можу сказати вам, що мені більше нецікаво займатися музикою. Ви не повірите. Скажете, що я граю. Оскільки грати я не вмію, я скажу, що щиро вважаю, нічого приховувати – "Океан Ельзи" буде існувати. Слава Богу, закон дозволяє займатися творчою діяльністю, а Бог забороняє мені займатися", - заявив Вакарчук.