Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що з початку "хлібного" перемир'я на Донбасі загинуло шестеро українських військовослужбовців. Про загиблиз в результаті обстрілу російських окупантів він сказав на спільному з президентом України брифінгу в Києві.

"Обстріли носять характер іноді і прицільний - у районі Павлополя і Світлодарська", - зазначив Хомчак.

"Четверо військових загинули внаслідок влучення гранатомета, до якого була прикручена міна 82 мм міномета, яка влучила просто в окоп, де українські військові проводили інженерне обладнання своїх позицій. Після нанесення пострілу, противник покинув свої позиції і досі їх там немає", - додав начальник Генерального штабу ЗСУ .

За його словами, після настання перемир'я, з 21 липня, кількість обстрілів зменшилася, однак район Павлополя і Світлодарська залишаються у пріоритеті у бойовиків – там відзначаються прицільні обстріли, які несуть велику загрозу життю українських військових.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"З початку оголошеного перемир'я в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинули шестеро українських військовослужбовців, включаючи чотирьох загиблих вчора, і поранені були дев'ятеро військовослужбовців", – заявив Хомчак і зазначив, що четверо із загальної кількості – це втрати за 6 серпня.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Українці у коментарях висловлюють щирі співчуття рідним загиблих героїв. За період перемир’я - шість дагиблих і дев’ять поранених.

Нагадаємо, окупанти масово вербують українців: у Криму стало ще небезпечніше.

Як повідомляв Знай.uа Медведчука перевірять на сепаратизм: СБУ взялася серйозно.

Знай.uа писав, нічого святого: СБУ викрила моторошну схему заробітку на онкохворих, півмільйона кожен місяць.