Всесвітній день книголюбів

Цей день спочатку з'явився в Америці, але незабаром у нього з'явилися прихильники в інших куточках світу. Любов до читання у різних народів культивується по-різному, але традиція зберігається. Тому є кілька книжкових свят міжнародного статусу. Нині цей день відзначають поети, письменники, літератори, книгарні, друкарні, видавці і читачі. Адже саме для останніх створюється книга. Хтось в цей день дарує нову книгу близьким або собі коханому, хтось просто виділяє час на читання в спокійному місці, а хтось пише сам.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Міжнародний день корінних народів світу

Цей день встановила Генасамблея ООН в 1994 році, в 1992 році відбулося перше засідання Робочої групи з корінних народів. Перше міжнародне десятиріччя корінних народів світу почали у 1995 році, воно допомогло краще почути голос цих народів, зрозуміти їхні проблеми і підвищити увагу. Зараз корінних народів на Землі близько 370 мільйонів осіб, вони живуть більше ніж у 90 країнах.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

2019 рік став Міжнародним роком мов корінних народів, тому що потрібно привернути увагу до гострої проблеми втрати цих мов, а їх треба зберегти, відродити та заохотити.

День захисту лісу від пожежі в США

У США цей день відзначають під дивною і незвичайною назвою – День Димняшки – але назвали його не просто так. Англійською воно звучить як Smokey Bear Day. Димняшка – милий ведмедик, який попереджає про те, як небезпечні лісові пожежі, він же є символом Служби лісового господарства США. У передачах по телевізору «Бережіть ліс від пожежі» на ведмедику капелюх і джинси. Він говорить: «Тільки ви можете запобігти лісовій пожежі».

Православні свята:

  • Священномучеників Єрмолая, Ермиппа і Ермократа, ієреїв Никомидийских.
  • Преподобного Мойсея Угрина.

Пантелеймон Цілитель, Пантелеймон Качанний

В цей день відзначається пам'ять святого Пантелеймона, шанованого в лику великомученика. Наші предки називали його іноді Палієм і молилися, щоб вилікував від хвороб. Не дивно, що в його день ходили за травами, зривали їх з особливими обрядами. А Кочанником його назвали, тому що завивається капустяний качан. Капусту з минулого року сьогодні дістають і печуть пиріжки. Цієї випічкою пригощають дітей, мандрівників і бідних.

Народні прикмети на 9 серпня

Іменини в цей день

Анфіса, Герман, Іван, Кирило, Климент, Костянтин, Наум, Микола, Пантелеймон, Платон, Сава

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.