Новонародженість – дуже непростий період і для самої дитини, і для його батьків, пише Hyser. Триває він всього 28 днів. Але іноді здається, що цілих 28 днів. Складність у тому, що у мами мало часу, і потрібно вчитися на ходу визначати потреби своєї дитини і способи їх задоволення. Не так просто зрозуміти, в чому саме потребує дитина. Адже поки він нічого не може сказати. Тому мамі потрібно терпляче вчитися спостерігати за дитиною і розуміти що не так.

новонароджені
новонароджені

Одним із способів комунікації між матір'ю і дитиною є плач. Він далеко не завжди вказує на проблеми. До 3-х місяців дитина може плакати без видимої причини майже три години в день. Це так званий фіолетовий плач. Період фіолетового плачу починається у віці після двох тижнів, і триватиме до з-х місяців. Чому такий плач називається фіолетовим, ми розповідаємо в статті на МедПравде.

Часто жінка, особливо молода мама, автоматично відчуває провину за те, що дитина плаче. Мало того, в оточуючих нас людей, навіть самих близьких, можуть бути свої уявлення про життя. Тому, навіть від своєї мами будьте готові почути запитання: "А чому він у тебе плаче?" Завжди пам'ятайте, що дитина плаче не у вас, а тому що у нього є якась незадоволена потреба. Її і треба постаратися визначити. Наприклад, він замерз, голодний, у нього мокрий підгузник або він хоче відчути тепло вашого тіла.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Спочатку визначимося, чого не потрібно робити, якщо дитина плаче. Ні в якому разі не трусіть його, не хлопайте по спині або попі, не підвищуйте голос. Будь-яку з перерахованих дій може призвести до внутрішньої травмі, яка в літературі відома під назвою Синдром Встряхнутого Дитини (СЗР). Цей небезпечний для здоров'я і життя синдром розвивається із-за того, що у дитини слабко розвинені м'язи шиї, які ще не можуть утримувати голову. Струс голови призводить до пошкодження головного мозку, крововиливу в сітківку ока. Під час струсу легко пошкодити лицьові кістки, ребра, ключиці і лопатки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Що робити, якщо дитина невтішний? Спочатку заспокойтеся самі. Як це зробити читайте в нашій статті medpravda.com.ua.

Перевірте підгузник; протріть шкіру на попі серветкою, змоченою в теплій воді, а потім витріть її насухо; виміряйте температуру тіла.

Запропонуйте дитині груди. Пам'ятайте, що груди – це не тільки джерело їжі. У грудях є ще нехарчова функція – сосательная. Дитина смокче груди, щоб заспокоїтися.

Правильно візьміть малюка на руки: при контакті з матір'ю живіт до живота дитина відчуває серцебиття матері і відчуває себе в більшій безпеці.

Поговоріть з малюком. Не так важливо, що саме ви будете розповідати йому, важливий тон і інтонація голосу.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Увімкніть джерело білого шуму – монотонного шуму, що нагадує тихий звук працюючого пилососа.

При необхідності залишайте дитину тільки з перевіреними людьми, яким ви довіряєте. Це необхідно для того, щоб уникнути небезпеки для малюка.

Якщо дитина відмовляється від грудей, у нього постійно поганий настрій, монотонний плач, температура тіла вище 37,50С, подразнення на шкірі, то не лікуєте дитину самостійно. Йому не потрібно давати противірусний сироп Новирин або потивогистаминный препарат Лоратадин за порадою сусідки чи родички. Викликайте дитячого лікаря.

У будь-якому випадку, струшування не вирішує проблеми плачу, а тільки завдає шкоди здоров'ю дитини. Будьте терплячі. Це допоможе справлятися зі складними питаннями і забезпечити вашій дитині хороший догляд. Здоров'я вам та вашим дітям!

Нагадаємо, що у поліцію звернулася 33-річна жінка і розповіла, що колишній співмешканець викрав її однорічну дочку.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", під Києвом троє невідомих викрали з дитячого саду двох сестер.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Києві на парковці біля супермаркету "Епіцентр" на вулиці Полярній невідомі чоловік і жінка вкрали маленьку дівчинку, а потім втекли з місця злочину.